Bir süredir rakip platformlar tarafından özellikleri kopyalanmaya devam eden popüler uygulama Snapchat’te seyahat modunu etkinleştirmek için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Akıllı telefonlarımızda yer alan oyunlar oldukça fazla bir pil tüketimi gerçekleştirdiği gibi fotoğraf çekim iznine sahip uygulamalarda pil tüketiminde etki sağlıyorlar. Bu noktada sosyal medya uygulamaları bildirimleri ve güncellemeleri almak için arka planda sürekli bir veri aktarımı gerçekleştirdiği için pil tüketiminde çok büyük bir rol oynuyorlar. Bu noktada Facebook aşırı pil tüketmesiyle bilinirken bu noktada Snapchat’de pil tüketen uygulamalar arasında yer alıyor. Ancak Snapchat’de yer alan seyahat modunu aktifleştirmek bir nebzede olsa bir çözüm sunabilecektir.

Snapchat Seyahat Modu Aktifleştirmek

  • İlk olarak akıllı telefonunuz üzerinden Snapchat’i açık ve sol üst bölümde yer alan bitmoji veya hayalet avatar kısmına dokunun. Profil bölümünüz sizleri karşılayacak ve sağ üst alanda bulunan dişli çark simgesine basarak ayarlara ulaşın.
  • Snapchat’in ayarlar paneli sizleri karşılayacak ve alt bölüme indiğinizde Additional Services’e giriş yapın. Bu bölümde ise Seyahat Modu’nu etkinleştirebilirsiniz.

Snapchat’de yer alan bu Seyahat modu bir anlamda ‘yüklemek için dokunun’ özelliği şeklinde çalıştığını düşünebilirsiniz. Snapchat normalde hikaye ve sohbetleri arka planda yüklüyor ancak hem iOS hemde Android arka plan etkinliğini askıya alıyor. Seyahat modu ile ise gönderilen iletiler otomatik olarak yükleniyor fakat bir kişi Snap paylaştığında otomatik olarak indirilmeyecek ve indirmek için dokunmanız gerekecek. Bu sayede veriler dahada kısıtlanmış olacak ve şarj ömrünüzede etki sağlayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir