Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri Snapchat’te GMne anlama geliyor? Gelin bu soruna birlikte bakalım;

Snapchat, AR korku oyunu Ghost Phone’u piyasaya sürdü

Hikaye paylaşma özelliğinin öncüsü olan Snapchat, 2011 yılında hayatımıza girdi ve milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Uygulama üzerinden her gün binlerce paylaşım yapılıyor. Kullanıcıların isterlerse birbirleriyle paylaşımda bulunup konumlarını paylaşabildikleri Snapchat, birçok kullanıcıya birbirleriyle özel olarak hikaye paylaşma imkanı sunuyor. Peki Snapchat’te ve günlük hayatta her zaman görünen GM ne anlama geliyor, Snapchat GM nedir, ne anlama geliyor? Gelin bu soruya birlikte cevap verelim.

Android için Snapchat indir

iOS için Snapchat indir

Snapchat GM ne anlama geliyor?

Birçok kullanıcı Snapchat’te özel olarak hikayeler paylaşıyor ve her zaman GM kelimesiyle karşılaşıyor. GM’nin anlamı Günaydın’ın kısaltmasıdır. GM terimi Good Morning kelimesinin İngilizce kısaltmasıdır. Türkçe’de de günaydın demektir. Bu gönderi, Snapchat veya diğer platformlarda binlerce kullanıcı tarafından sürekli olarak görüntüleniyor.

Bu hikayeyi Snapchat’te paylaşmamızın asıl nedeni, ne kadar çok paylaşım yaparsanız, uygulamanın size o kadar çok puan vermesi ve sizi emojilerle sıralamaya sokması. Birçok kullanıcı, şu anda paylaşacak bir gönderi bulamıyorsa, emojilerinin kaybolmasını önlemek için bir GM ifadesi ile paylaşım yapabilirsiniz.

Instagram GM ne anlama geliyor?

Snapchat gibi Instagram platformu da en çok paylaşılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Bugün ise Snapchat’i geçerek en popüler hikaye paylaşım platformlarından biri haline geldi. Peki GM’lerin Snapchat’te kullandığı ifadeler Instagram’da farklı mı sorusunun yanıtına hayır diyebiliriz. GM, Instagram’da “günaydın” anlamına gelen “günaydın”ın kısaltmasıdır.

Snapchat GN nedir?

GN, Snapchat’te en çok paylaşılan gönderilerden biri. Kullanıcılar paylaşım yapamadıklarında kendi aralarında emoji kaybetmemeleri için GM veya GN kullanarak hikayeler paylaşıyorlar. GN ifadesinin anlamı Goog Night yani Türkçe iyi geceler demektir. Kullanıcılar, bulundukları saat dilimine bağlı olarak GM veya GN ifadesini kullanarak katılırlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir