2022’nin ikinci çeyreği ile ilgili raporlar arka arkaya geliyor. Çeyrek kazancını paylaşan Snap, performanstan memnun olmadığını söyledi.

Sosyal medya uygulaması olarak kısa sürede yeni bir trend yaratan Snapchat, kötü bir çeyreği geride bıraktı. Snap tarafından yayınlanan mali rapordan memnun olunmadığı ve hedeflere yönelik çalışmaların süreceği ifade edildi.

Gelir artsa da memnun etmedi

Snap raporlarına göre Snapchat gelirleri 2022’nin ikinci çeyreği itibariyle arttı. Bir önceki çeyrekte 982 milyon dolar olarak açıklanan gelirler, son çeyrekte 1.11 milyar dolara yükselti. Kullanıcı sayısında da bir önceki çeyreğe göre 15 milyonluk bir artış meydana geldi. Artış sonrası şirketin kullanıcı sayısı 347 milyona ulaştı. Tüm bu yükseliş ve önemli artışlara rağmen şirket raporunda “Çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarımız, hırsımızı aynı ölçekte yansıtmıyor. Sonuçlardan memnun değiliz” denilerek rapora yönelik değerlendirme yapıldı.

Snap’te 2026’ya kadar imzalar atıldı

Şirket güven vermek ve hedeflerine ulaşabilmek adına şirket içi özel anlaşmalar da gerçekleştirdi. Açıklamalara göre Evan Spiegel ve Bobby Murphy ile yeni sözleşmeler imzalandı. Yeni sözleşmelere göre iki isim 2026 yılının sonuna kadar şirket bünyesindeki çalışmalarını sürdürecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir