Portekiz merkezli Smartex, tekstil üretim hatlarının görsel kalite kontrolü için yapay zeka ve derin öğrenme çözümleri geliştiren Tuvis’i satın aldığını bildirdi. Satın almadan sonra kurucular Smartex bünyesine dahil oldu. 

Tuvis, Batuhan Şahin, Eyüp Görkem Bayram ve Bahadır Gölcük tarafından, 2019’ta İstanbul’da kuruldu. Smartex ve Tuvis, en son teknolojiden faydalanarak tekstil endüstrisini dijitalleştirme hedefini paylaşıyor. Kurucularının birlikte zaman geçirdikleri üniversite yıllarından sonra var olan makine bilgisini mevcut sektör bilgileriyle birleştirmeyi düşündüler. Bu düşünce  sonucunda endüstriye uygulamaya karar verildi. Ocak ayı 2022’den bu yana şirket Eyüp Görkem Bayram ve Bahadır Gölcük önderliğinde devamlılığını sürdürüyor.

Küresel tekstil endüstrisinde büyük katkı göstermiş olan ülkelerden biri olan Türkiye, oldukça fazla tam zamanlı mühendis ve servis teknisyeni ile Smartex’in büyük pazarlarından birini oluşturuyor. Bu satın alma ve yeni bir teknoloj merkezinin oluşumu, müşteri deneyimini iyileştirme misyonu için sonraki adımlardandır. Aynı zamanda sıfır atık amacına ulaşmak için de etkili olan adımlardandır. Küresel bir buluşma noktası olan İstanbul, bölgedeki yetenekleri dahil etmek için oldukça iyi bir yer. Smartex yeni teknoloji merkezi için İstanbul’da yer alan Maslak’ta konumlanacak. Bu durumun büyük heyecan oluşturduğu da belirtiliyor.

Teknoloji Merkezi, ekibin çok farklı ve benzersiz bir şey oluşturması için önemli bir alan sağlayacak ve farklı alanlarda da istihdam oluşturmaya katkı sağlayacak.

Smartex CEO’su Gilberto Loureiro durum ile ilgili belli açıklamalarda bulundu. Açıklamada; yapılan bu yatırımın küresel genişlemede katkı sağlayacağını belirtiyor. Gilberto Loureriro dünya çapında tekstil endüstrisi üzerinde kalıcı etki olacağından emin olduğunu da ekliyor.

4 Contract Signing 1024x901 1
Smartex Tuvis Yatırım Anlaşması

Smartex Tuvis’in Katılacak Olmasının Heyecanını Paylaştı

Smartex, Tuvis’in katılmasından büyük bir heyecan duyuyor. Tuvis’in alınmasından sonra Smartex’in Türkiye genel müdürü Eyüp Görkem Bayram yaptığı bir açıklamada; Smartex ve Tuvis’in benzer şekilde yola başladığını belirtti. Tuvis ekibi ile birlikteliğin birçok iyi katkısını olacağını da belirti. Ürün ve  hizmetleri güçlendirerek tekstil endüstrisinin dijitalleşmesinde küresel etki durumunun arttırılmasından dolayı oldukça fazla heyecan duyulduğunu da ekledi.

SEO İçerik Üreticisi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir