Daha çok kurumsal iletişim uygulaması olarak tercih edilen Slack, Pro paket fiyatlarına zam yaptığını açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamalara göre kullanıcılar artık çalışan başına daha fazla ödeme gerçekleştirecekler. Diğer yandan ücretsiz versiyon kullanıcıları için de bazı yenilikler sunulduğu belirtildi. Uzaktan çalışma ile beraber şirket içi iletişimde sıkça kullanılan popüler uygulamalardan olan Slack, tüm kullanıcıları için açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre artık aylık abonelik fiyatlarının güncellendiğini belirtti. Diğer yandan yazılımın ücretsiz kullanım planı noktasında ise yeniliklerin olduğunu belirtti. Yeni kararlara göre aylık yada yıllık fark etmeden Pro paket müşteriler çalışan başına daha fazla ödeme yapacaklar.

Slack Pro fiyatları güncellendi, yeni özellikler geldi

69

Fiyat artışı tüm dünya için geçerli olacakken, yeni özelliklerin de sunulduğunu belirtelim.

  • Aylık ödeme yapan müşteriler: Çalışan başına 8,75 dolar ödeyecek. (Önceden 8 dolardı.)
  • Yıllık ödeme yapan müşteriler: Çalışan başına 7,25 dolar ödeyecek. (Önceden 6,67 dolardı.)

Abonelik gerçekleştirmeden Slack’i ücretsiz kullanan işletmeler için ise mesajların kaydedilme şekli ve süresinin değiştiği ifade ediliyor. Slack’ın mevcut olarak ücretsiz planında 5 GB’a kadar veri ve son 10.000 mesaj gösteriliyordu. Ancak yenilenen özelliklere göre ücretsiz versiyonda sınırsız mesaj ile 90 günlük süre kısıtlaması olacak. Bu durumdan Business+ abonelik paketi kullanan şirketler ise etkilenmeyecek.

Slack tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, 2014 yılında kurulduğundan beri ilk kez fiyat artışına gittiği gözüküyor. Şirketin neden zam yaptığı bilinmezken, dünya genelindeki artan maliyetlerden ötürü bir zam gerçekleştiği düşünülüyor. Yeni dönem 1 Eylül 2022 tarihi ile beraber geçerli olacak. Mevcut müşteriler fiyattan etkilenmemesi için 1 Eylül’den önce abonelik yenilemesi yapılabileceğini belirtiyor. Slack’in bu yenilikleri ve fiyat güncellemesi, şirketler tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir