İletişim uygulamaları arasında başarılı bir yere sahip olan Skype, Çevrilen Konuşmalar özelliklerinin de desteklendiği diller arasında uzun bir bekleyişin ardından Türkçe’de eklendi. Artık Skype üzerinden yapılan canlı sesli görüşme esnasında ya da mesajlaşma sırasında karşıda bulunan kişinin söylediklerini Türkçe olarak okuyabilirsiniz. 

Apple AR VR başlığının realityOS çalıştırması bekleniyor

Günümüzde en önemli ve popüler iletişim platformları arasında yer alan Skype, canlı görüşmeler sırasında dil engeline çözüm getirme potansiyeline sahip olan bir özelliği de kullanıcıların  beğenisine sunmuştu. Bu yenilik ile beraber platform, görüşmeleri canlı bir şekilde çevirerek duymanızı sağlıyor. Ancak Skype’ın canlı bir şekilde yapılan çeviri özelliği için direk olarak tüm diller yayımlanmadı. Bugün ise Türk Skype kullanıcıları için uzun bir zamandır beklenen haber geldi. Microsoft, Skype’ın iOS ve iPadOS sürümleri için yayımlandığı bu yeni güncelleme ile beraber uygulama içerisinde çeşitli hata düzeltmeleri de yapıldı. Bir diğer açıdan ise güncelleme ile beraber ‘Translated Conversations (Çevrilen Konuşmalar)’ özelliğine Türkçe dili de eklendi.

9 8

Skype çevrilen konuşmalar özelliği

Skype’ın Çevrilen Konuşmalar özelliği, dünyanın herhangi bir yerinde olan kişilerle farklı bir dilde canlı olarak iletişim kurmayı ve sohbet etmeyi mümkün kılıyor. Sadece bireyse çağrılar esnasında kullanılabilen bu özellik, sesinizi otomatik bir şekilde çeviriyor ve çevirisi yapılan bu konuşmaları da alt yazı olarak çağrı penceresine aktarıyor. 

Skype Çevrilen Konuşmalar özelliğini aktif hale getirme

  • Sohbetler alanında yer alan kişilerden konuşmak istediğiniz kişiye sağ tıklayarak veya dokunup bekleyerek Profili kısmını açın.
  • Çeviri isteği gönder seçeneğine tıklayın veya dokunun.
  • Çevrilen Konuşmalar seçeneğine izin vermek istediğinize dair bir bildirim karşı taraftaki kişiye gönderilir. Devam etmek için Kabul et seçeneğine tıklaması gerekir.
  • Davetin kabul edilmesinin ardından anlık mesajlarınız ve çağrılarınız seçtiğiniz dile çevrilir.
  • Çevrilen Konuşmanız o kişiyle yaptığınız sohbetlerde görüntülenmeye devam eder.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir