Skype için geliştirilen çevrilmiş konuşmalar için yeni güncelleme geldi. 41 dil için destek alan özellik Türkçeyi de destekleyecek.

Microsoft tarafından Skype için yeni bir güncelleme yayınlandı. İlk olarak iOS ve iPadOS için geliştirilen özellik, 8.80.1 sürüm itibariyle Skype çevrilmiş konuşmalara getirilen yeni destek bu güncelleme ile ortaya çıktı. Başlangıç aşamasında İngilizce gibi temel dilleri destekleyen çevrilmiş konuşmalarda artık dil seçeneği 41’e yükseldi. 41 dil arasında Türkçe’nin de olması Türkiye’deki Skype kullanıcıları için işleri çok daha kolaylaştıracak.

Skype for Translated Conversations Türkçe destekleniyor

Pandemi döneminde online görüşmelerin artması ile birlikte ağırlık verilen Skype uygulamasında, İngilizce ve İspanyolca olarak yapılan testler başarılı sonuçlar vermişti. Bu nedenle de kısa süre içerisinde hızlandırılan çalışmalar ile daha fazla dil için destek verilmesi hedeflendi.

Skype Çevrilmiş Konuşmalar Türkçe nasıl kullanılır?

Şu anda iOS sürümde test edilebilecek özellik, kısa süre içerisinde Android gibi diğer platformlarda da desteklenecek. Bu bakımdan herhangi bir işletim sistemi kısıtlaması olmadan çevrilmiş konuşmalar desteği alınabilecek. Çevrilmiş konuşmalarda kullanıcılar özelliği aktif hale getirdikten sonra gelen mesajlar çevrilmeye başlanacak. Sözlü konuşmaları da gerçek zamanlı olarak çevirebilecek özellikte sesli ya da yazılı olarak gelen tüm mesajlar çevrilecek. Ancak özellik, gruplarda çalışmayacak. Bu nedenle sadece tek kişiyle yapılan sohbetlerde Türkçe çeviri desteğinden yararlanılması mümkün. Skype kullanıcıları iOS ve iPadOS’ta güncellemeyi şu anda alabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir