Kripto para birimlerine ilişkin istatistikleri paylaşan CoinGecko’nun derlediği verilere göre en çok Bitcoin’e sahip şirketler listelendi.

Son yıllarda kripto paralara olan ilginin önemli ölçüde arttığını söylemek yanlış olmaz. Dünya çapında milyonlarca insan artık bu para birimlerini yatırım aracı olarak kullanıyor. Aslında Orta Amerika’da bir ülke olan El Salvador’un ana kripto para birimi bitcoin’i (BTC) resmi para birimi olarak ilan etmesi ve bu paraların gelecekte nasıl kullanılabileceğini açıklamasının ardından ilgi fırladı.

Bu olduğunda, dünya çapında birçok şirket, özellikle teknoloji devleri, kripto para birimlerine büyük yatırım yapıyor. Kripto para istatistiklerini paylaşan CoinGecko web sitesinde bulunan verilere dayanarak en çok bitcoine sahip şirketleri listeledik.

Kurumsal Bitcoin yatırımları artıyor

Kripto paralara olan ilgisiyle de bilinen dünyanın en zengin adamı Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın da bu şirketlerin bir parçası olduğunu söylemiştik. Tesla, son aylarda kaç tane bitcoine sahip olduklarını açıkladı. Ayrıca kripto parayla ilgilenen bir diğer milyarder, Michael Saylor’un yazılım şirketi Microstrategy, sık sık bitcoin satın aldığını söyledi. Hatta ABD’li şirket geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i 190 milyon dolara yeniden satın aldığını açıklamıştı.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu iki şirket CoinGecko tarafından yayınlanan listenin zirvesine yerleşti ve sadece halka arz edilen şirketleri içeriyordu. Listeye bakarsanız, Microstrategy, yaklaşık 5.5 milyar dolarlık bitcoin değeriyle lider durumda, Tesla ise 2 milyar doları aşan bitcoin değeriyle ikinci sırada yer alıyor.

Ayrıca Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey’in dijital ödeme şirketi Square (şimdiki adıyla Block) da listede yer alıyor ve kripto para birimlerinin internetin para birimi haline geleceğini tahmin ediyor. Ayrıca Square’in müşterilerine kripto hizmetleri sunmaya başladığını ve ABD’de bir Bitcoin madencilik tesisi kurmak için Tesla ile ortaklık yaptığını da ekleyelim. Ayrıca dev yatırım firması Galaxy Digital Holdings, kripto para borsası Coinbase gibi tanınmış firmaların da bulunduğu ve ilk 10 şirketten 9’unun Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da ve 1’inin Japonya merkezli olduğu gözlemlendi.

Bitcoin ve Ethereum, önemli bir artış yaşadı

Son olarak bu şirketlere ek olarak piyasada kimliği bilinmeyen ve adı balina olarak adlandırılan dev kripto yatırımcılarının varlığının da önemli olduğunu söyleyelim. Geçtiğimiz aylarda, dünyanın en büyük üçüncü bitcoin balinası olarak nitelendirilen kimliği belirsiz bir kişi, cüzdanına 21 milyon dolarlık bitcoin ekleyerek ne kadar para yatırıldığını ortaya çıkardı. Kısacası, şüpheciliğe rağmen, kripto para biriminin potansiyeli, büyük şirketler de dahil olmak üzere birçok insanı önemli yatırımlar yapmaya yöneltti.

İşte en çok Bitcoin’e sahip olan 10 halka açık şirket (özel şirketler dahil değil)

  1. MicroStrategy Inc. (ABD) – 129.218 Bitcoin (5 milyar 504 milyon 23 bin 759 dolar)
  2. Tesla (ABD) – 48.000 Bitcoin (2 milyar 44 milyon 553 bin 703 dolar)
  3. Galaxy Digital Holdings (Kanada) – 16.402 Bitcoin (698 milyon 641 bin 38 dolar)
  4. Square Inc. (ABD) – 8.027 Bitcoin (341 milyon 909 bin 12 dolar)
  5. Marathon Patent Group (ABD) – 4.813 Bitcoin (205 milyon 9 bin 104 dolar)
  6. Hut 8 Mining Corp (Kanada) – 4.724 Bitcoin (201 milyon 218 bin 160 dolar)
  7. Coinbase (ABD) – 4.483 Bitcoin (190 milyon 952 bin 797 dolar)
  8. NEXON Co Ltd (Japonya) – 1.717 Bitcoin (73 milyon 135 bin 390 dolar)
  9. Voyager Digital LTD (Kanada) – 1.239 Bitcoin (7 milyon 927 bin 182 dolar)
  10. Riot Blockchain, Inc. (ABD) – 1.175 Bitcoin (7 milyon 200 bin dolar)

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir