Siri için yeni bir güncelleme yapan Apple, uzun zamandan beri tartışılan cinsiyet konusunda yeni bir adım attı. Güncellemeyi alan kullanıcılar, Siri’de yeni bir ses seçeneğine sahip olacak. iOS 15.4 ile birlikte kullanıcılar gönderilecek pakette, cinsiyetsiz Siri de yer alacak. Önceki sürümde erkek ve kadın olarak tercih edilebilen Siri’de özellikle varsayılan olarak kadın sesinin yer alması tartışmalara yol açıyordu.

Cinsiyetsiz Siri geliyor

Apple, iOS 15.4 ile birlikte Siri tarihinde önemi bir güncelleme yapacak. Cinsiyetsiz seçeneğinin seçilmesi ile birlikte kadın ve erkeğe benzemeyen bir seste asistanı kullanabilecek kullanıcılar yeni bir deneyim yaşayacak. Edinilen bilgilere göre yeni cinsiyetsiz ses için Apple LGBTQ+ topluluğundan bir bireyden yardım aldı. Beşinci ve son ses seçeneği olacak cinsiyetsiz siri başlangıçta sadece İngilizce kullanımlarda desteklenecek.

iOS 15 için geliştirilen yeni sürümde sadece cinsiyetsiz siri yer almayacak. Açıklamalara göre çeşitli performans ve hata güncellemelerini kapayacak pakette Face ID yenilemesi, cihaz bağlantıları ve evrensel kontrol özelliğinde iyileştirmeler yapılacak.

Konuyla ilgili yapılan tanıtım ise şöyle;

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir