Siri nedir? Bu ne işe yarıyor? Nasıl kullanılır? Tavsiyeleri nelerdir? Siri’ye kim ses verdi? Tüm bunları ve daha fazlasını bu yazımızda detaylı olarak cevapladık.

Siri nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bunlar, Android’den iOS’a geçen kişiler tarafından Siri Assistant hakkında en sık sorulan sorular.

Seslendirme ve tüketici merakını giderme konusunda son yıllarda önemli bir gelişme gösteren Siri nasıl etkinleştirilir bu yazımızda her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bu komutlara kadar kullanmak için

Siri nedir?

Siri, Apple’ın iOS, watchOS, MacOS ve tvOS işletim sistemlerinde yerleşik bir kişisel asistandır. Bu, iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarda iOS 5’ten geliyor, ancak Türkçe dil desteği iOS 8.3 güncellemesiyle geldi. Başlangıçta iOS cihazlarda mevcuttu, ancak daha sonra Apple TV, Mac ve Apple Watch’a eklendi.

Apple’ın Haritalar uygulaması Siri ile kaza bildirimi yapacak

Siri Yardımcısı; iPhone, iPad, Mac, Apple Watch kısacası tüm Apple cihazlarında bizi her zaman bekleyen asistan. Türkçe desteği ve yapabilecekleri konusunda açık ara en iyi kişisel asistan olduğu söylenebilir. Android kullanıcılarının sesini hiçbir zaman duyamayacağı

Siri, iOS 11 güncellemesi ile robotik sesini kaybetti ve artık onunla konuşurken gerçekten bir insanla konuşuyormuş gibi konuşuyorsunuz. Doğal konuşmasının yanı sıra kullanıcıyı daha iyi anlayan ve her zaman yanında olduğunu hissettiren çok daha akıllı bir asistan olmuştur.

Tabii ki en güzeli Türkçe konuşması ve Türkçe ne dediğini anlayabilmesi. Zaman zaman yaptığı espriler ve esprilerle bizi şaşırtıyor.

Siri’yi Seslendiren Kim? Siri’yi Kim Seslendiriyor?

Siri’yi İngilizce seslendiren kişi: Susan Bennett
Siri’yi Türkçe seslendiren kişi: Yelda Uğurlu

Apple cihazınızı İngilizce olarak ayarlarsanız duyduğunuz ses Susan Bennett’e aittir. Türkçe ayarlı ise Yelda Uğurlu ile konuşuyorsunuz. İkisi de seslendirme sanatçısı.

iOS 11’de Siri’nin daha doğal konuşmaya başladığını belirtti. Ne yazık ki Türkçe seslendirmede bu söylenemez. Bu arada, Siri’nin sesini değiştirme seçeneğiniz var, ancak bu hafife alınmamalı: yabancı bir erkek sesi elbette bir kadın sesiyle karşılaştırılamayacak kadar kötü.

Siri’yi nasıl etkinleştiririm?

  • Parametreleri girin.
  • ‘Siri ve Ara’ seçeneğine dokunun.
  • “Merhaba Siri’yi Dinle” ve “Kilitlendiğinde Siri’ye İzin Ver” seçeneklerini etkinleştirin.
  • Hey Siri kurulum ekranında Devam düğmesine dokunun.
  • Ekrandaki komutu tekrarlayın.
  • Bitti’ye basın.

Apple aygıtınızı kurarken Siri Assistant’ı kullanmak isteyip istemediğiniz sorulacak. Siri’yi bu aşamada veya daha sonra ayarlara giderek etkinleştirebilirsiniz. Siri ayarlarının iki seçeneği vardır: “Siri Merhaba’yı Duyun” ve “Kilitlendiğinde Siri’ye izin ver”.

“Hey Siri”yi seçerseniz, cihaza dokunmadan Siri ile konuşabilirsiniz. İkincisini açarsanız, Siri ile konuşmak için “Ana Sayfa” düğmesini basılı tutmanız gerekecek.

Bazı cihazlarda “Hey Siri” komutunun yalnızca prize takılıyken girilebileceğini ve çok eski modellerde kullanılamayacağını unutmayın.

Siri neden cevap vermiyor?

  • Etkinleştirilmemiş olabilir
  • Sesini tanımayabilirler.

Siri hatasına genellikle aygıt yapılandırmasındaki devre dışı bırakma neden olur. ‘Siri Kullanılabilirlik Ayarları’na gidin ve etkinleştirin. ‘Her zaman ‘Hey Siri’yi dinleyin Başka bir sorundan kaynaklanmıyorsa, Siri bu adımlara yanıt verecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir