Yanlışlıkla veya kasıtlı olarak silinen fotoğraflar nasıl geri yüklenir?

Telefondaki herhangi bir fotoğraf veya videoyu yanlışlıkla silmek, kullanıcılar için yaygın bir sorundur. Ancak dijital çağın sunduğu imkânları kullanarak, yani farklı mobil uygulamalar veya farklı yöntemler kullanarak silinen fotoğrafları kurtarabilirsiniz.

Buluttan silinen fotoğrafları kurtarma

Çoğu bulut ve fotoğraf uygulaması, kullanıcı fotoğraflarını arka planda yedekler. Bu durum açıksa, kullanıcının fotoğrafları gerçekte silinmeyebilir. Telefon galerisinden fotoğrafları silmek, tüm fotoğrafları silmek anlamına gelmez. Bulut yedekleme hizmeti fotoğraflarınızı durdurur. Bu resimleri geri almak için bulut uygulamasında oturum açın. Resim Google Fotoğraflar’da açılacak, menüden Cihaza Kaydet’i seçin. Dropbox için dışa aktarma-cihaza kaydetme için kullanılabilir. Böylece telefondan silinen resimler kurtarılabilir. Görüntü bilgisayarın bulut yedeklemesinden silindiyse, oradan geri yüklemek de mümkün olabilir. Çoğu bulut hizmetinde, silinen tüm dosyaları belirli bir süre içinde kurtarmanıza olanak tanıyan bir geri dönüşüm kutusu bulunur.

Google Fotoğraflar’dan silinen fotoğrafları kurtarma

Google Fotoğraflar’da uygulamayı açın ve kenar çubuğundan Çöp Kutusu’nu seçin. Geri yüklemek istediğiniz resme dokunun ve basılı tutun ve Geri Yükle’yi tıklayın. Silinen dosyalar 60 gün boyunca kullanılabilir durumda kalır.

Microsoft OneDrive Silinen fotoğrafları geri yükle

Microsoft OneDrive uygulaması açılır ve Geri Dönüşüm Kutusu’na gider. Dosyaları seçtikten sonra Geri Yükle’ye tıklayın. OneDrive silinen dosyaları 30 güne kadar tutsa da, Geri Dönüşüm Kutusu toplam depolama alanının %10’undan fazlasını kaplıyorsa fotoğrafları daha erken silebilir.

Silinen fotoğrafları kurtarmak için mobil uygulamalar

Bazı uygulamalar, kullanıcıların yanlış biçimlendirme veya silme nedeniyle cihazlarında kaybettikleri fotoğrafları ve videoları kurtarmak için kullanılabilir. Bu uygulamalardan bazıları ücretli bazıları ise ücretsizdir.

iPhone’dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?

EaseUs MobiSaver

EaseUs MobiSaver, kapsamlı dosya formatı desteği sunar ve Android cihazlarda dahili bellekten ve SD karttan silinen fotoğrafları, videoları, kişileri ve diğer dosyaları kurtarmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır. Çoklu dosya formatlarını, özellikle JPG/JPEG, PNG, MP4, 3GP, AVI, MOV’u destekler. özellikle dosyaları sildikten sonraki ilk dakikalarda. Mobil uygulamanın açılması, silinen dosyaların kurtarılma olasılığını artırır.

Data Recovery

Data Recovery, silinen dosyaları kurtarmak için gerçekten bir program değildir. Yalnızca silinen dosyaları belirli bir süre depolayabilen bir Geri Dönüşüm Kutusu oluşturun. Program yüklenmeden önce silinen bazı veriler kurtarılabilse de, filmler değildir. Fotoğraflar, videolar, mesajlar, kişiler, uygulamalar, arama kayıtları ve ses dosyaları Veri Kurtarma ile kurtarılabilir.

Peki sizin sildiğiniz fotoğrafları kurtarmak için kullandığınız başka bir yöntem ya da program var mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir