Signal, kullanıcılarına sunduğu SMS desteğini bırakacak. Kullanıcılar güvenli olarak sunulduğu belirtilse de SMS hizmetini kullanamayacak.

Signal, kullanıcıların birbirlerine mesaj atmasını sağlamak adına SMS özelliğini destekliyordu. Uçtan uca şifrelendiği belirtilen ve güvenli olduğu öne sürülen SMS özelliği, kısa süre içerisinde uygulamadan kaldırılacak. Signal tarafından yapılan açıklamada eski, eski standart SMS desteğinin kaldırıldığı belirtildi. Bu nedenle cihazlarında SMS göndermek ve almak için Signal’ı kullananların yeni bir uygulamaya ya da telefonlardaki standart SMS uygulamasına geçiş yapması gerekiyor.

1.900 Signal kullanıcısının telefon numarası açığa çıktı

Signal SMS kullanımı sona eriyor

Signal, Android uygulamasından SMS desteğini aşamalı olarak kaldıracağını blog yazısı ile duyurdu. Açıklamalarda güvenliğin sağlanmış olmasına karşın bazı durumlarda metin mesajlarına erişilebildiği ve bu tür güvenlik açıklarının ortadan kaldırılması adına özelliğin artık desteklenmeyeceği belirtildi.

Şirketin belirttiği diğer nedenlerde ise kullanıcıların farkında olmadan Signal SMS’i kullandığı için ek, sürpriz sonuçlar ile karşılaşmasının istenmemesi. Türkiye’de çok popüler olmasa da SMS uygulaması olarak yaygın bir kullanıma sahip olan Signal’in bu değişikliği çoğu kullanıcının hoşuna gitmedi.

Signal’in SMS desteğini ne zaman keseceğine dair bir zaman çizelgesi paylaşılmadı. Ancak özelliğin fiilen kaldırılmasına “birkaç ay” kaldığı belirtiliyor. Bu nedenle sistemi kullananların veri kaybetmemesi adına mesajlarını yedeklemesi ve dışa aktarması öneriliyor.

Android için Signal indir

iOS için Signal indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir