Sessiz modda kayıp telefon nasıl bulunur? Bu kılavuzda, sessiz modda kaybolan Android ve iPhone telefonlarını bulmanın yollarına ayrıntılı olarak bakacağız.

Günlük hayatımızda bir zorunluluk haline gelen akıllı telefonlar, bazen burada ve orada kaybolabiliyor. Cihaz sessiz modda olmadığı sürece çoğu zaman gerçekten önemli değil. Ancak sessiz modda kayıp bir telefon nasıl bulunur ve bu konuda ne yapılabilir? Artık telefonunuzun sessiz olması konusunda endişelenmenize gerek yok. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak telefonunuzun konumunu kolayca bulabilirsiniz. Bu rehberde size kayıp telefonunuzu nasıl gizlice bulacağınızı anlatacağız!

Sessiz modda kaybolan bir telefon nasıl bulunur?

Çok fazla bildirim veya mesajdan kaçınmak için telefonunuzu sessiz modda kullanırsanız, kaybederseniz bulmanız çok daha zor olacaktır. Ancak, kızmayın. Cihazınızda etkin bir veri veya donanım bağlantısı varsa, bunu düzeltebilirsiniz.

Sessizdeyken kayıp Android telefonunuzu nasıl bulursunuz?

  • Android Find web sitesini ziyaret edin.
  • Cihazınızda kurulmuş bir Gmail hesabıyla oturum açın.
  • Zil Sesi’ni tıklayın.

Bu adımlardan sonra, akıllı telefonunuz sessiz moddayken bile yüksek bir bip sesi çalmaya başlar. Akıllı telefonunuzu bulduğunuzda, ekrandaki düğmeye tıklayarak bildirimleri kapatabilirsiniz. Bu işlemde Cihaz açık ve ağa bağlı olmalıdır. Telefonunuzu dışarıda kaybederseniz, kişisel not bırakma seçeneğiniz de vardır. Cihazı bulanın sizinle iletişime geçmesini istediğiniz telefon numarasını bildirim olarak ekranda gönderebilirsiniz.

Ayrıca cihaz herhangi bir ağa bağlı ise o anda konum bilgisine ulaşabilir. Telefonunuzun kişisel verilerinize erişmeye çalışan kişiler tarafından çalındığını düşünüyorsanız hemen tüm verilerinizi silebilir ve telefonunuzu kilitleyebilirsiniz. Ancak bu işlemin geri alınamayacağını ve bu işlemden sonra cihazınızı bulamayacağınızı unutmayın.

Kayıp iPhone’u sessiz modda bulun

  • iCloud Bul web sitesini ziyaret edin.
  • iCloud hesabınızı kullanarak aygıtınızda oturum açın.
  • Sesi çal’ı tıklayın.

Bu adımların ardından, kullandığınız akıllı telefon sessiz moddayken bile keskin bir bildirim alır. Akıllı telefonunuzu bulduktan sonra ekrandaki butona tıklayarak bildirimleri kapatabilirsiniz. Bunun çalışması için cihazın açık ve ağa bağlı olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Bu yöntemlere ek olarak akıllı telefonunuzla birlikte kullandığınız bir akıllı saat veya akıllı bileklik varsa bu cihazda bildirim sesi çalmayı deneyebilirsiniz. Bu özellik, son zamanlarda piyasaya çıkan hemen hemen tüm taşınabilir cihazlarda mevcuttur. Bu sayede cihazınız sessizde olsa bile bir bildirim sesi alırsınız.

Alarm, iPhone Cihazlarda Sessiz veya Rahatsız Etmeyin Modunda Çalışır Mı?

Clap to Find, kayıp telefonunuzu sessiz veya uçak modunda bir alkışla bulmanızı sağlayan ücretsiz ve kullanışlı bir Android uygulamasıdır. Söylemeye gerek yok, bu yöntem yalnızca Android cihazlarda çalışır. Telefonunuzu bulmanın eğlenceli bir yolu olan Clap to Find, telefonunuzu sadece bir alkış sesiyle bulmanızı sağlar. Uygulamayı yükledikten sonra gerekli hassasiyet ayarlarını yapabilir ve bulamadığınızda telefonun alkışlama sesini çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama ile ister sessiz modda ister uçuş modunda olsun cihazı 3 defa basılı tutarak çalabilirsiniz. Sesi oluşturmanın yanı sıra titreşim ve flaş gibi ayarları da olan bir uygulama, nadir de olsa çok faydalı olabilir, bu yüzden Android telefonlarınıza indirip kaydetmenizi öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir