İlk üretilen akıllı cihazlar tahmin edeceğiniz üzere artık tarih oldu. Fakat zaman zaman eski telefonlarda bulunan özellikleri aramıyor değiliz. Şöyle ki eski telefonlar kapalıyken bile ayarladığınız alarm saatinde çalardı. Yeni üretilen akıllı cihazlarda telefonunuz kapalıyken alarm çalmaz. Bu da son derece can sıkıcı bir durum olarak görülüyor. Bazı Android cihazlarda halen kapalıyken alarm çalma özelliğine sahipler fakat iPhone ve iPad modelli cihazlar kapalıyken alarm çalma özelliğine sahip değiller. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcılar gece yatarken akıllı cihazlarını gece rahatsız olmamak adına, rahatsız etme moduna ya da sessize alma moduna alarak kullanıyor. Peki rahatsız etme modunda ya da sessize alma modunda iPhone cihazınızda alarm çalar mı? Sabahlar alarmsız uyanamayan kullanıcılar için alarm elbette ki vazgeçilmez seçeneklerden biridir. Bu sebeple alarmın çalmaması işe geç kalmanıza ya da randevularınıza gecikmenize sebep olacaktır. Yani alarmın çalmama durumu ile karşı karşıya kalmamak isteyecek ve bu durum karşısında da elbette ki çeşitli önlemler alacaksınız. 

iPhone cihazlar kapalıyken alarm çalar mı?

Gece yatarken iPhone akıllı cihazınızı sağlık açısından kapatmak isteyebilirsiniz. iPhone akıllı cihaz kullanıyorsanız ve sabah alarmınızın kesinlikle çalmasını istiyorsanız telefonunuzun açık olması gerekiyor. Uyku modundayani ekran kapalıyken, sessiz modda ya da rahatsız etmeyin modunda dahi alarm çalarken akıllı cihazınız kapandığı taktirde alarm çalmaz. Bu da sizi oldukça rahatsız edici bir durum olarak karşınıza çıkacaktır. Alarmın çalmasını istiyorsanız kesinlikle iPhone akıllı cihazınızın açık olması gerekiyor. 

13 1563106737

Sessizde ya da rahatsız etme modunda alarm çalar mı?

Akıllı cihazınız açık olduğu sürece ayarladığınız alarm mutlaka çalacaktır. iPhone akıllı cihazınızın mevcut özellikleri arasında yer alan sessiz mod ya da rahatsız etme modunu aktif hale getirdiğiniz taktirde alarm yine de çalmaya devam edecektir. Akıllı cihazınızın özelliklerinden daha detaylı bir şekilde faydalanmak için edinmeniz gereken bilgileri değerlendirerek kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. 

iPhone cihazın pili biterse alarm çalar mı?

iPhone akıllı cihazınızın gece yatarken pili azsa ve sabaha kadar bu şarj biterse sabah bir sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Şöyle ki, bu gibi bir durum ile karşı karşıya geldiğiniz anda alarm çalmaz. iPhone akıllı cihazlar,özellikle Düşük Güç Modu’nu aktif hale getirerek kullandığınızda yaklaşık %20 oranında dahi bir şarjınız kalmışsa, bu durum karşısında pek fazla endişe etmenize gerek yoktur. Fakat şarjınız %5 oranındayken uyuduysanız eğer sabaha şarjınız tükenecek ve sabah kaldığınızda telefonunuzu kapalı bulacaksınız. 

Eğer herhangi bir nedenden dolayı akıllı cihazınızın bataryası düşük olursa, sabah alarmınızın çalmama durumu ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Gece bekleme modunda batarya tasarrufu ve alarmın çalmasını tercih ediyorsanız rahatsız etmeyin modunu kullanmak son derece doğru bir tercih olacaktır. Alarm konusunda iPhone akıllı cihazlara güvenmek pek de doğru bir tercih değildir. Bu konu hakkında mağdur olmamak istiyorsanız kesinlikle önlemlerinizi alarak hareket etmeniz gerekiyor. Aksi halde sabah uyandığınızda alarmınız çalmayacak ve programlarınıza da geç kalacaksınız. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir