Türkiye’nin önde gelen medya takip kurumu olan  Ajans Press uzun bir süredir Ar-Ge çalışmaları yapmakta. Seneler süren çalışmaların ardından sesi metine çevirme programı tasarladığını duyuran şirket teknoloji dünyasının tüm dikkatlerini de üzerine topladı. Ajans Press’in desifren.com adını taşıyan programı yapay zeka desteğiyle geliştirilen programlar arasında. 

Kişisel video ya da ses dosyalarından YouTube url’lerini hatta radyo, televizyon kayıtlarını ve konferans notlarını bile ses dosyasından metine çevirebilen programın başarı oranı da oldukça yüksek ve etkileyici. 

Türkiye’de medya ve teknoloji sektörünün en önemli isimleri arasında yer alan Ajans Press, kullanıcılara son derece yenilikçi bir programla merhaba diyor. Birçok alanda rahatlıkla kullanılabilecek olan program, dijital video ve ses dosyalarını yazılı metinlere dönüştürerek bu sayede kullanıcıların zamanlarından büyük ölçüde tasarruf etmesini sağlıyor. Sadece bireysel kullanıcıları değil şirketleri de yakından ilgilendiren bu teknoloji sayesinde, şirketler birçok metni bütçelerinden tasarruf ederek daha kısa bir sürede elde edebilecekler. Özenle geliştirilen program kullanıcılarına dil bilgisi kurallarını dikkate alarak hizmet veriyor. 

Türkiye’de ilk kez yerli deşifre programı üretildi 

sesi yaziya ceviren yerli site desifren com 1568208533

Yapay Zeka Ses Analizi ile İnsanların Görüntüsünü Tahmin Ediyor

Geliştirilen bu teknoloji hakkında açıklamalarda bulunan Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, içinde bulunduğumuz dönemde teknoloji ve bilim dünyasının ortak bir şekilde hareket etmesinin ve paralel bir şekilde gelişme göstermesinin sektörlerdeki Ar-Ge çalışmalarına doğrudan etki ettiğine değindi. Şirketin 66 senedir Türkiye’de ve dünya çapında birçok alanda hizmet içeriği sunduğunu açıklayan Mehmet Ali Özkan, “Bu kez çok daha kapsayıcı ve katma değer sağlayacak bir ürün geliştirdik. Bu ürünle medya kuruluşları, çağrı merkezleri, iş dünyası, odalar ve borsalar, belediyeler, emniyet teşkilatı ve bakanlıklar başta olmak üzere farklı alanda hizmet veren kuruluşlara, yapay zeka yazılımımız sayesinde çok faydalı işler sunacağımızdan eminiz.” açıklamasını yaptı. 

Yeni nesil yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen desifren.com’un en büyük özelliklerinden biri de, bu programın şuana kadar dünya üzerinde geliştirilen ilk ve tek yerli program olması. Yapay zeka sayesinde Türkçe dil bilgisi kuralları öğretilerek geliştirilen program yüksek bir başarı oranına sahip. Yapay zekadan aldığı güçle başarılı bir altyapıya sahip olan bu programın bir diğer özelliği ise kullanıcılara sözcük havuzunda talep edilen tüm anahtar kelimeleri ekleyebilme imkanı tanıması. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir