Yapay Zeka Ses Analizi ile İnsanların Görüntüsünü Tahmin Ediyor - Haberler - indir.com

Yapay Zeka Ses Analizi ile İnsanların Görüntüsünü Tahmin Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojinin en belirgin ürünlerinden yapay zekanın yeni bir mucizesi ile karşı karşıya geldik. Son zamanlarda yapay zeka üzerine ciddi çalışmaların olduğunu görüyoruz. Gerek kurumlar, gerek teknoloji şirketleri gerek araştırmacıların araştırmalarına konu olan yapay zeka ile yeni bir buluş daha gerçekleştirildi. Carnegie Mellon Üniversitesinde görev yapan araştırmacılar tarafından geliştirilen yapay zeka ürünü, kişilerin seslerinden yola çıkarak belirli analizler yapıyor. Bu ürün ses analizi sayesinde kişilerin gerçek hayatta ki fiziksel görüntüsünü nasıl olabileceği hakkında çeşitli yorumlarda bulunabiliyor. Oldukça sıra dışı ve şaşırtan bir araştırma olan yapay zeka araştırma şu an için akademik araştırma olarak değerlendiriliyor. 

Söz konusu bu yapay zekanın vermiş olduğu sonuçlar ise mükemmel olmasa da oldukça iyi olarak görülüyor. Bunun yanı sıra, yapay zeka üzerine yapılan yeni gelişmeler, yapay zekanın elde ettiği küçük veri parçalarından büyük çıkarımlar ve tahminler yürüterek çeşitli işlemle yapıyor olması konu ile ilgili atılan en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. İçinde bulunduğumuz teknolojik çağın gerekleri olarak yapay zekanın şu an için bu noktada olması araştırmacılar tarafından beğenilen bir nokta. Fakat ilerleyen süreçte bununla yetinmek yerine daha farklı alanlarda yapay zekanın gücünden faydalanmak için çalışmalar halen devam etmektedir. 

Google'a Göre Yapay Zeka ile Kanser Önceden Tespit EdilebilirGoogle'a Göre Yapay Zeka ile Kanser Önceden Tespit Edilebilir

arXiv dergisi, yapay zekanın eğitimini yayımladı

İnternet dergisi olarak yayın hayatını sürdüren arXiv dergisi Carnegie Mellon Üniversitesinde bulunan araştırmacıların geliştirmiş olduğu yapay zeka hakkında bir makale yayımladı. Derginin ön baskısında yayımlanan yapay zeka makalesinde, Carnegie Mellon Üniversitesinde yer alan ve yapay zekanın gelişim aşamasında bulunan ekip, söz konusu yapay zekayı konuşmacıların çeşitli biyometrik özellikleri kullanarak eşleştirme işlemini gerçekleştirecek şekilde nasıl eğittikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yapay zekanın dili konusunda araştırmacılar çok titiz bir çalışma yürüttü.

Gelişim aşamasında kullanılan Speech2Face adında yeni bir algoritma sayesinde yapay zekanın şuan ki hali alınmıştır. Söz konusu bu algoritmanın insanların seslerinden farklı hiç bir özelliği incelemeye almadan insanların görüntü olarak bilgilerini sıra dışı bir şekilde tahmin etmeyi başarıyor. Yapay zekanın, sadece kişilerin sesleri sayesinde kaba görünümleri hakkında bilgi veriyor olması oldukça heyecan verici bir nokta olup, araştırmacıların da tatmin olduğu bir konu oldu. 

Konuyu ele alan programcılar, söz konusu yapay zeka projesinin GitHub sayfası üzerinde, teknolojinin özel hayatın gizliliği konusunda ve aynı zamanda kişiler arasında bulunan seçici ayrımcılık ile korkutucu sorunları ortaya çıkaracağının altını çizdi. Söz konusu yapay zeka projesi şu an için tamamen akademik bir çalışma olmasına rağmen, araştırmacılar yeni yeni yüz tanıma algoritmasının işleyiş şekli sebebiyle, etik seçim konusunda çeşitli tartışmalar içerisinde yer alıyorlar. Gelişen teknolojik süreç içerisinde yapay zeka sistemleri konusunda ciddi bir ilerleme kat ettiğimiz gözle görülür bir noktadır fakat burada tek bir kriter söz konusu ki o da çoklu değişken ögelerini kullanan projeler temel konumları çok daha sağlam gözüküyor. Gelişim gösteren alanlarda zaman içerisinde daha da ileri seviyede yer alacağımız elbette ki belli olan bir durumdur. 



PAYLAŞ