Sea of Thieves, belli açılardan Xbox’ın kendi çatısı altındaki stüdyoların geliştirdiği oyunlara ehemmiyet vermeye başladığı devrin başlangıcını temsil ediyor. Ve çıkış yapmasının üstünden ortalama olarak dört sene geçmiş olmasına karşın hala oldukça sayıda oyuncu tarafınca oynanan bu başarı göstermiş Xbox oyunu, Steam platformunda oldukça ehemmiyet bir kilometre taşını geride bıraktı. Sea of Thieves, Steam’de beş milyon oyuncu engelini aştı.

Oyunun ortalama olarak 1,5 sene ilkin Steam’de satışa sunulduğunu göz önünde bulunduracak olursak, bunun son aşama etkisinde bırakan bir başarı bulunduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Oyun, Steam’de listelenmeden ilkin yalnızca Xbox ve Windows PC mağazasında satılıyordu.

Sea of Thieves yükselişe geçti

GameSpot’un haberine göre Sea of Thieves, bununla beraber çıkış yapmış olduğu Mart 2018’den bu yana Xbox’ın abonelik tabanlı oyun servisi Game Pass’te de yer alıyor. Kısa zamanda ciddi bir popülarite kazanan oyun Xbox Game Pass vasıtasıyla da oldukça geniş bir kitle yakaladığı düşünüldüğünde de, Steam’de yakaladığı bu başarı, bir kat daha anlam kazanıyor.

Sea of Thieves’da Jack Sparrow dönemi başlıyor!           

Buna ek olarak Sea of Thieves, geçtiğimiz Ekim ayında ise (Xbox Game Pass’de dahil olmak üzere) tüm platformlarda toplamda 25 milyon oyuncu rakamına ulaştığını da belirtmek gerek. Ayrıca Rare geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir açıklamada, yalnızca Temmuz ayında ortalama olarak beş milyon oyuncunun oyuna dahil bulunduğunu söylemişti. Bu beş milyon oyuncunun büyük bir kısmının, Disney’in ünlü film serisi Karayip Korsanları’ndaki karakterlerin yer aldığı “A Pirate’s Life” içinde ne olduğu sebebiyle oyunu oynamaya başladıkları tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir