Elektronik cihazınızın şarj aleti ısınma sorununun aslında son derece basit nedenleri ve son derece kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Şarj aletinin neden ısındığı merak ediyorsanız ve bu sorunu nasıl çözeceğiniz hakkında bilgi edinmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. Günümüzde çevremiz elektronik aletler ile doldu. Yani şöyle ki cep telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, şarjlı cihazlar ve hatta elektronik diş fırçaları gibi ürünler ile karşılaşır olduk. Her ürünün bataryası farklı olduğu için her ürün için farklı batarya bulundurmak zorunda kaldık. Son zamanlarda kablosuz şarj teknolojileri oldukça yaygın bir hale gelmiş olsa da birçok elektronik cihazı halen adaptör ve kablolu şarj aletleri ile kullanıyoruz. Ülkemizde çok sık yaşanmıyor olsa da özellikle Asya ülkelerinde birçok şarj aleti patlama olayı yaşanıyor. Bu nedenle kullanıcılar için şarj aletlerinin ısınması zaman zaman tehlikeli olarak değerlendiriliyor. Bu durum büyük bir problem haline getirmek pek de doğru olmaz. 

Şarj aletlerinin olası ısınma nedenleri ve çözüm önerileri nedir?

Şarj aleti neden ısınır?

Android ya da iOS işletim sistemi farketmeksizin, tüm elektronik şarj aletleri kullanımın uzaması halinde ısınma sorunu yaşatabiliyor. Şöyle ki temel olarak değerlendirme yaptığımızda onlarca votluk bir elektrik hattına bağlanan ve buradan alınan enerjiyi de elektronik cihazlara aktarmasının aletin ısınmasına neden olması oldukça normal bir durumdur. Birçok nedene bağlı olarak şarj aletlerinin ısınması yaşanır. Standart ısınma, herhangi bir elektronik cihazınızı şarj ettiğiniz adaptöre dokunduğunuzda sıcaksa fakat el yakacak derecede değilse bu standart bir ısınmadır. Bu durumda herhangi bir endişeye yer yoktur. 

Çözüm;

Standart ısınma karşısında yapmanız gereken herhangi bir durum yoktur. El yakma derecesinde bir ısınma ile karşı karşıya geliyorsanız hemen cihazınızı prizden çıkarın ve yetkili teknik servise başvurun.

8 1576926859 

Uyumsuz adaptör ve çakma ürünler

Cep telefonunuz ile uyumsuz olan adaptörler en sık yaşanan sorunlardan biridir. Örnek vermek gerekirse, Samsaung bir cihaz kullanıyorsunuz ama şarj aletinizin adaptörü bir iPhone ya da başka bir cihaza aitse, şarj aletinin ısınması karşı konulamaz bir gerçektir. Hatta cihazlarınızı bu şekilde şarj etmeye devam ederseniz ilerleyen zamanda cihazınıza zarar verebilirsiniz. 

Çözüm;

Eğer aşırı ısınmanın uyumsuz şarj aletlerinden ya da ucuz ürünlerden kaynaklandığını düşünüyorsanız bu ürünleri kullanmayı hemen bırakmalısınız. Yetkili bir satış mağazasından akıllı cep telefonunuza uygun bir şarj aleti ve adaptörü satın almanız önerilir. 

Havasız kalma problemi

Pek olası bir durum olarak görülmeyebilir fakat sık yaşanan sorunlardan biri de budur. Yani şöyle ki koltuk ve duvar arasında sıkışmış olan herhangi bir prizde takılı olan şarj aletinin ısınması son derece normaldir. Buna ek olarak şarj ederken cihazınızı yastığın altına, koltuğun kenarına koymak gibi işlemler yapmak ısınmaya yol açabilir.

Çözüm

En sık karşılaşılan sorunlardan biri olmasına rağmen çözümü de son derece kolaydır. Şarj adaptörünü taktığınız prizin etrafından herhangi bir şeyler olmadığından emin olmanız gerekiyor. 

Cihaz problemi

Isınma sorunu her zaman şarj aletinden kaynaklanacak diye bir durum yoktur. Elektronik cihazınızın bağlantı noktasında ya da iç mekanizmasında da herhangi bir devre sorunu olabilir ve bu da şarj durumunu etkileyebilir. 

Çözüm

Şarj ettiğiniz cihazın şarj soketini kontrol edin, hafif aşınma ve yıpranmalar kısa devre oluşmasına neden olabilir. Bu sebeple cihazınızın şarj etme noktasını kontrol etmekte fayda vardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir