Samsung tarafından geliştirilen yeni tablet modeli Galaxy TAB A8 için FCC sertifika süreci tamamlandı. Böylece yeni model ile ilgili ilk resmi bilgiler geldi.

Türkiye’de de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Galaxy TAB serisinin yeni üyesi Galaxy TAB A8 modeli önümüzdeki dönemlerde piyasada yer alacak. Galaxy Tab A7’nin yerini alacak yeni bir A serisi tableti piyasaya sürmeye hazırlanan şirket, yeni modeli için FCC sertifika sürecini tamamladı. Galaxy TAB A8 2021 olarak adlandırılması beklenen yeni model için gelen ilk bilgiler, yeni model hakkında şimdiden bilgilerin alınmasını sağladı. FCC sertifika süreçleri, ürünlerin lansman öncesindeki son adımlarından birisi olduğundan dolayı Galaxy TAB A8’in kısa süre içerisinde piyasada çıkması bekleniyor.

Galaxy TAB A8 özellikleri neler olacak?

Raporlara göre A serisindeki bir sonraki tablet olacak Samsung Galaxy Tab A8 2021 10.5 inçlik bir ekran kullanacak. FCC sertifikasyon web sitesinde yer alan raporda, SM-X205 model numarasına sahip olacak Samsung Galaxy Tab A8 2021, bataryasında 7040 mAh pili kullanacak. 7.8W şarjı (5V, 1.55A) destekleyen modelde 1920 × 1200 ekran çözünürlüğü kullanılacak. Cihaz 60Hz yenileme hızıyla ekran kalitesini yükselteceği gibi Unisoc Tiger T618 yongasından da güç alacak. Kamera bölümünde ise tablet, 5MP ön kameranın yanı sıra 8MP arka kamera ile gelecek.

A8’de Galaxy TAB A7’den pek çok özellik aynı kalacak

Galaxy TAB A8 modelinin A7 serisiyle olan karşılaştırmalarında ise ekranda büyük bir güncellemenin olmaması dikkat çekiyor. Cihaz geçen yılki Galaxy Tab A7’in 10.4’lük ekranı Full HD+ çözünürlüğüne sadık kalacak.

Gövde ise alüminyum alaşımlı bir malzemeden yapılacak önceki serilere benzer bir görünümde olacak. Galaxy TAB A8’in boyutları ise 246.7 x 161.8 x 6.9 mm. Tıpkı Android tabletlerin büyük çoğunluğu gibi, arkada tek bir 8 MP kamera var. Bu da amiral gemisi bir tablet için eksik yönler arasında gösteriliyor. 

Galaxy TAB A8 ek özellikler

Cihazda yer alması beklenen diğer özellikler ise şöyle;

  • Dolby Atmos ile desteklenen dörtlü hoparlör
  • 3.5 mm kulaklık jakı
  • USB C portu
  • Wi-Fi ve LTE sürümleri
  • Snapdragon veya MediaTek 4G işlemci

Belirtilen özellikler dışında Galaxy TAB A8 2021 için şu anda başka bir bilgi bulunmuyor. Ancak FCC sertifika ile birlikte hazırlıkları büyük oranda tamamlanmış durumda olan tablet için önümüzdeki günlerde yeni bir lansman tarihinin açıklanması ya da sızdırılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir