Samsung, yılların efsane telefon serisi Galaxy Note serisinin sona erdirdikten sonra yeni bir planlama içerisinde.

İlk Galaxy Note serisinin tanıttıktan sonra akıllı telefon dünyasında deyim yerindeyse adeta bir devrim yaratan Samsung, phablet kavramının ortaya çıkmasında etkili olan markalardan birisiydi. Galaxy Note serisi başlangıçta şirketin önemli bir amiral gemisi olarak duyurulmuş olsa da son yıllarda bu konudaki etkinlik oldukça azaldı.

Note serisi devam etmeyecek!

Samsung tarafından yapılan son açıklamalarda ise Note serisinin devam etmeyeceği net bir şekilde belirtildi. Alınan bu karar tarihi bir karar olduğu gibi büyük bir devrim yaratan telefonun da artık akıllı telefon sektöründe tarihe karışacağını anlaşıldı. Ancak Galaxy Note serisi sektörden çekilecek olsa da Samsung’un elinde çok farklı bir koz bulunuyor. Yapılan son açıklamalarda katlanabilir seriler ile birlikte Galaxy S serisini geliştireceği belirtildi. Bu bakımdan Galaxy Note serisi bundan sonraki dönemlerde sadece şirketin Galaxy S serisi ile devam edecek.  Kalem kullanımını, katlanabilir modellerinde yer vererek Note serisindeki eksikliği ortadan kaldırmayı amaçlayan Samsung, gelecek yıl itibariyle herhangi bir Galaxy Note cihazını da piyasaya sunmayacak.

Samsung, Galaxy S serisiyle Note serisin devam ettirecek

Samsung’un Galaxy S serisini, Galaxy Note serisine yakın hale getirmenin ilk adımı, Galaxy S21 Ultra için S Pen desteğini eklemek oldu.  Böylece cihazlarda kalem kullanmak isteyenler için daha yeni ve farklı bir çözüm sunan Samsung, bundan sonraki süreçte de Galaxy Note serisini piyasaya sunmayacak. Ancak Galaxy S serisinde yer verdiği kalem desteği ile birlikte S Pen’in Galaxy S olarak devam etmesini sağlayacak.

Üstelik Galaxy Fold Z3 modelinde de kullanıcılara S Pen deneyimi sürprizini sunan şirket, böylece kalemden vazgeçmeyeceğini ve farklı cihazlarda da kalem deneyimini sunmaya devam edeceğini gösterdi. Bu bakımdan Galaxy Note serisinin en büyük özelliklerinden bir tanesi olan kalem böylece farklı cihazlarda desteklendiğinden dolayı Note serisinin sona ermesi çok ciddi bir handikap yaratmayacak.

Flex serisi gelebilir!

Samsung, son günlerde farklı iddialarla gündeme geldi. Özellikle Galaxy Flex Note adında yeni bir ticari marka üzerinde çalışan Samsung, daha yenilikçi çözümler ile müşterilerine sürpriz yapabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir