Samsung tarafından piyasaya sunulan telefon modellerinin büyük bir kısmı Android 12 güncellemesi alacak. Yayınlanan yeni raporlar ile birlikte Türkiye’deki hangi modellerin Android 12 alacağı büyük oranda belli oldu. 

Türkiye’de Android 12 işletim sistemi güncellemesini alacak Samsung modelleri ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Teknoloji devinin işletim sisteminde güncellemelere önem vermesi ve hızlı güncellemeler sunması, Samsung kullanıcıları için her zaman yeni bir deneyim imkanı yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde Android 12 ve One UI4 güncellemesi için dağıtımları başlandığını belirten Samsung, güncellemeleri Galaxy S21 serisi ile başlattı. Kuşkusuz tek güncellenecek modeller amiral gemileri olmayacak. Şirketin; Galaxy Note serisi, Galaxy S serisi, Galaxy A serisi ve Galaxy Z serisi öncülüğünde Android 12 güncellemeleri yapılacak.  Akıllı telefonlarda yapılacak güncellemenin yanı sıra şirket tarafından piyasaya sunulan Android tablet modellerinde de gerekli güncellemeler yapılacak.  Bu değişim, özellikle Türkiye’de ülkede satışa çıkarılan hangi modellerde güncellemelerin sunulacağı konusunda merak uyandırıyor. 

Samsung’un Türkiye’deki modelleri Android 12’yi ne zaman alacak?        

Samsung tarafından yapılan derlemelere ve paylaşılan raporlara göre güncellemeler Kasım sonu ya da Aralık ayı itibariyle Türkiye’de başlamış olacak. İlk güncellemeler belirtildiği üzere Galaxy S21 serisi ile başlayacak. Ana amiral gemilerin ardından ise Aralık, Ocak ve Şubat aylarında kademeli bir şekilde pek çok farklı modelde güncelleme yapılacak.

Aralık ve Ocak ayında güncelleme alacak modeller

Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip, Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S20, Galaxy S20 Plus, Galaxy S20 Ultra ve Galaxy S20 FE

Ocak ve Şubat ayında güncelleme alacak modeller

Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Plus 

Samsung tarafından resmi bir şekilde açıklama yapılmadığından dolayı kullanıcıların mevcut modeller için güncellemeleri hangi tarihlerde alacağı net bir şekilde bilinmiyor. Ancak belirtilen aylar içerisinde kademeli bir şekilde tüm cihazlara Android 12 ve yeni arayüz güncellemesi sunulacak. Samsung tarafından yapılacak yeni açıklamalar sonrasında Android 12 güncellemeleri ile ilgili daha fazla detayı ve resmi bilgileri aktaracağız.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir