Samsung’un geçtiğimiz haftalarda Galaxy A52’ye getirdiği sanal RAM özelliği artık daha fazla cihazda mevcut. Akıllı telefonların RAM kapasitesi bugün 16 GB’a kadar ulaştı. İOS ile karşılaştırıldığında, bu oldukça fazla. Ancak Android işletim sistemi ve uygulamalarının RAM kapasitesi düşünüldüğünde bu durum artık normal görünebilir. Üreticiler, akıllı telefonlarının en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için sürekli olarak iyileştirmeler yapıyor. Örneğin kendi arayüzüne sahip olan firmalar, bu arayüz üzerinde yapılan işlemlerden sonra hem RAM hem de pil tüketimini önemli ölçüde azaltmak için çalışıyor.

Bunlardan biri de bellek genişletme teknolojisi olan “Sanal Ram”. Bu sene sıklıkla gündeme gelen sanal RAM artık daha fazla cihaza ulaşmaya başladı.

Samsung, daha fazla cihazına sanal RAM işlevselliği getiriyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz haftalarda diğer rakiplerinin ardından RAM Plus adlı sanal RAM özelliğini piyasaya sürdü. Şirket bunu ilk olarak bütçe dostu telefonu Galaxy A52’ye getirdi. Kullanıcılar Sanal Ram özelliğinin sadece orta seviye özellikler için geleceğini düşünüyordu ancak Samsung beklenmedik bir sürpriz daha yaptı.

Samsung, Sanal RAM’i ücretsiz sundu

Yakın zamanda amiral gemisi Galaxy Z Fold 3 için yeni bir güncelleme yayınlayan Samsung, bunun sadece bütçe telefonlar için olmadığını göstererek RAM Plus özelliğini bu telefona getirdi. Samsung’un bu hamlesi, RAM Plus’ın geleceğinin diğer modellere göre en büyük habercisi. Artık üst seviye Samsung modelleri de önümüzdeki günlerde yayımlanacak güncellemelerle birlikte sanal RAM özelliğine kavuşacak. Bu sayede cihazın dahili deposundan alınan sanal bellek ile telefonun RAM kapasitesini artı 4 GB’a kadar arttırabileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir