Samsung, Sanal RAM'i ücretsiz sundu - Haberler - indir.com

Samsung, Sanal RAM'i ücretsiz sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 10:00:11
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlar içerisinde Çin merkezli akıllı cep telefon markalarının kullanıcılar adına oldukça faydalı sayılabilecek sanal RAM özelliğini sunduğu gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu özelliğin çalışma tekniği, cihazın depolama alanında belirli bir alınarak kısa bir süreli belleğe, yani, RAM'in aktarılmasından ibarettir. 

Görüldüğü üzere diğer akıllı cep telefon üreticileri de bu özelliği yararlı buldu ve artık Samsung'da müşterilerine sanal RAM seçeneğini ücretsiz olarak sundu. Galaxy A52s 5G modeli için sunulan bu yazılım güncellemesi RAM Plus adlı bir özellik de yer alıyor. Bu güncellemenin zaman içerisinde diğer cihazlara, özellikle de orta ve giriş segmentinde yer alan telefonlar içinde sunulacağını düşünmek mümkündür. Bir cihazın çok satılabilmesi için cihazın kalitesinin yüksek olması, tanınmış markaların elinden çıkması ve onu öne çıkarabilecek özellikle de sahip olması gerekir. İşte bu sebeple de üreticiler kendi ürünlerinde daha fazla kamera ve daha fazla megapiksel, daha yüksel indirme hızı sunma düşüncesindedir. Şimdi ise daha fazla RAM'lerde markalar, daha fazla kullanıcıların gözlerini üzerine çekmeye ve onlara konfor sağlamaya çalışacaklar. 

Telegram'dan sekizinci yılına özel yenilikler!Telegram'dan sekizinci yılına özel yenilikler!

Uygulama arası geçişler hızlanacak

Özellikle de düşük oranda RAM'li akıllı cihazlara sahip olan kullanıcılar sanal RAM'den faydalanarak günlük kullanımlarda ve uygulamaları başlattıkları zaman aradaki fark önemli miktarda hissedilebilecekler. Örneğin, eğer cihazın RAM'i düşük kapasiteli ise uygulamaları kapatıp tekrar açtığınızda ise uygulamaların bazıları yeniden başlatılabilecek. Ancak sanal RAM yardımı ile arka planda daha çok uygulama çalışabilecek ve kullanıcı uygulamayı tekrar açtığında ise kaldığı yerden devam edebilecekler. Sanal RAM'in gerçek RAM'e göre daha az hıza sahip olduğunu görmek mümkündür. Ancak yine de bu özellik telefonun yükünün azaltılması adına kolaylık sağlayacak.

Sanal RAM'in geleceği nasıl olacak?

Bazı Çin merkezli markaları artık sanal RAM seçeneğini kendi akıllı cihazlarına entegre etmiş durumdadır. Bu seçenek şu an için az sayıda akıllı cihazda bulunuyor olsa da gelecek pek çok model sanal RAM özelliğine sahip olacak gibi gözüküyor. Hatta Google'ın bunu Androdi akıllı cihazlarda bir kullanıcı ayarı olarak da sunulması mümkün olabilir. Sistem buna geliştirici düzeyinde imkan tanıyor. Çin merkezli markaların yanı sıra Samsung'da artık kendi akıllı cihazları için sanal RAM özelliğini RAM Plus adıyla kullanıcıların beğenisine sundu. Bu RAM genişletme özelliği ilk olarak Hindistan’da Galaxy A52S 5G modeline bir yazılım güncellemesi olarak sunuluyor. Bu sayede ise cihazla beraber gelen standart 6 GB RAM’i 4 GB sanal RAM’le genişletmek mümkün. Bu sistem ile cihazların daha performanslı olması bekleniyor. 


Yeni Safari ile iPhone'da Özel Taramaya Nasıl Geçilir?Yeni Safari ile iPhone'da Özel Taramaya Nasıl Geçilir?
Apple çocuk istismarına karşı telefonları tarama planını ertelediApple çocuk istismarına karşı telefonları tarama planını erteledi
Telegram artık Wear OS desteği vermeyecek!Telegram artık Wear OS desteği vermeyecek!

PAYLAŞ