Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarındaki en büyük oyunculardan birisi. 2021 yılının bu alanda en büyük Pazar payına sahip markası olarak dikkat çeken Samsung, yeni modelleriyle birlikte unvanını korumak istiyor. @iceuniverse tarafından sızdırılan yeni rapora göre şirket yeni ve özel bir katlanabilir modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gizemli bir model olarak değerlendirilen yeni cihaz üstelik görüntülenmiş durumda. Özel bir toplantıda çekildiği düşünülen model özel bir sisteme sahip olacak. Diamond kod adı ile geliştirilen modelin tam olarak hangi özelliklere sahip olacağı ve nasıl bir tasarım ile tanıtılacağı bilinmiyor. Ancak son raporlarda kaydırmalı bir ekranın kullanılacağı öne sürüdü.

Üçüncü katlanabilir modelin yanı sıra paylaşımlarda şirketin katlanabilir telefonları ile ilgili yeni hedeflerine de yer verildi.

Samsung katlanabilir modellerde Snapdragon 8 Gen 1 kullanacak

2022 yılında piyasaya sunulacak yeni katlanabilir modeller Galaxy Z Fold 4, Galaxy Flip 4 olacak. Sızıntısı yapılan gizemli katlanabilir model ile birlikte 3 yeni modeli piyasaya sürecek olan Samsung, bu modellerinde performansı arttırabilmek adına Qualcomm’un yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1’i tercih edecek. Fold 4 ve Flip 4, Samsung’un 2022’nin ikinci yarısında en önemli kozları, yeni amiral gemisi katlanabilir akıllı telefonları olacak.  

Galaxy Z Fold 4, önceki seride olduğu gibi yine dev ekranlı bir amiral gemisi olacak.  Ancak yeni model dev ekrana sahip Snapdragon 8 Gen 1 kullanan ilk amiral gemisi unvanını cihaza kazandıracak. Ekran boyutunun 7,6 inç olması bekleniyor. Rapora göre Fold 4 modeli, ekran altı kamera teknolojisine de sahip olacak. Fold 3’e göre çok daha iyi bir teknolojiye sahip olacak Fold 4, bu nedenle daha iyi bir kullanım ve verimlilik sunacak.  Kullanılacak kamera ve sensörlerin de daha iyi olmasıyla Fold 4’teki kamera performansı çok daha yüksek olacak. 

Sızdırılan raporda yer alan son detay ise yine Fold 4’te yer alan bir özellik. Açıklamalara göre Fold 4, Samsung Galaxy S22 Ultra’da olduğu gibi bir S Pen kalemle desteklenecek. Ayrıca Galaxy X Fold serisi için yeni model ile birlikte bunun gelenek hale geleceği konuşuluyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir