Güney Kore merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Samsung, yeni bütçe dostu telefonu Galaxy A13 5G modelini kullanıcıların beğenisine sundu. 

Güney Koreli şirket Samsung, yeni bir bütçe dostu özelliklere sahip telefon üzerinde çalışmaya başladı. Galaxy A13 5G olarak adlandırılan bu cihaz, şirketin şu ana kadar ki piyasaya çıkardığı en ucuz 5G akıllı cep telefonlardan biri oldu. Galaxy A12’nin halefi olarak gelecek olan Galaxy A13, Samsung’un en uygun fiyatlı 5G modeli olan A22’nin altında yer alacak. Samsung’un yeni bütçe dostu olan bu telefonu 2022 modellerinden biri olarak bu yılın son aylarına doğru açıklanması beklentiler arasında yer alıyor. Galaxy A13 ile ilgili olarak geçtiğimiz dönem içerisinde pek çok bilgi ortaya çıktı. Tüm bu sızıntılara bakarak Technizo Concept yeni bütçe dostu modelin bir ürün sunumu gerçekleştirdi

Samsung Galaxy A13 5G teknik özellikleri belli oldu

12 5

Şirketin bütçe dostu cihazı olarak üzerinde çalışılan Galaxy A13 5G, 6.48 inç LCD özelliğine sahip ekran ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ekran çözünürlüğü ile ilgili olarak HD+‘tan Full HD+ kalitesine yükseltilmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra 60 Hz ekran yenileme hızına da sahip olacak. Uygun bir telefon modeli olduğu için cihaz kalın kenarlara sahip olacak. Ön kameranın yer aldığı kısımda da V şeklinde olan bir çentik yer alacak. Olasılıklar dahilinde ise selfie kamerasının 8 megapiksel şeklinde olması bekleniyor. 

Kamera

Arka kamera sistemi yeni bir güncelleme sürecinden geçiyor. Galaxy A13 modeline bakıldığında ise A32’nin kamera tasarımı ile benzerlik gösteriyor. Bu durum yayınlana Zouton’un görsellerinde de açıkça ortaya çıktı. Üçlü kamera kurulumuna sahip olan bu akıllı cihaz 50 megapiksel ana kamera ve f/2.0 lens içeriyor. Akıllı cep telefonun ana kamerası yakın zaman içerisinde Galaxy S22 ve S22 Plus’ta kullanılacak olan 50 megapiksel kamera ile aynı özellikler üzerine kuruluyor. Bunun yerine ise Samsung A13 5G modelinde 0.64μm pikselli küçük 1/2.76 inç boyutlarında bir sensör olan ISOCELL JN1’i kullanıyor. Bu sayede kamera sisteminin muhafaza kısmından çok dışarı yaşmamasına özen gösterildi. 

İşlemci

Galaxy A13 modelinin yakın zaman içerisinde kıyaslama testi  sonuçları gün yüzüne çıktı. Bu sayede yeni bütçe dostu modeli akıllı cep telefonun hızlı bir yonga seti tarafından destek alacağı öğrenildi. Bu bağlamda ise işlemci ile ilgili olarak Galaxy A22’de de tercih edilen sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 700 üzerinde duruluyor. 

Diğer teknik detaylar

Galaxy A13 5G modelinin 4GB RAM/64GB depolama alanının yanı sıra 6GB RAM/128 GB depolama alanı gibi iki farklı renk seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Hafıza aynı zamanda microSD kart ile genişletilebilir şekildedir. Güney Kore merkezli başarılı şirket Samsung’un yeni bütçe dostu telefonu One UI 3 kullanıcı arayüzü ile beraber Android 11 işletim sisteminde aktif olarak yer alacak. Bu bağlamda ise cihazın ilerleyen süreçler içerisinde Android 12’ye geçmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Batarya kısmına değinildiğinde ise, Samsung’un yine 5.000 mAh pil kullandığı görülüyor. Buna ek olarak ise 25W hızlı şarj desteğine sahip olacağı da elde edilen bilgiler arasındadır.

Akıllı telefonun fiyatı

Galaxy A13 5G, muhtemel olarak dört farklı renk seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu renkler; siyah, beyaz, mavi ve kırmızı olarak çeşitli sızıntılarla ortaya çıktı. Zouton adlı bri web sitesinde cihazın fiyatının 290 dolar olacağı dile getirildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir