Samsung firmasının yaptığı yeni bir ticari marka başvurusu, şirketin sadece Apple Vision’a rakip olabilecek bir karma gerçeklik başlığı üzerinde durulmuyor, çok daha farklı ve özgün olan bir sanal gerçeklik cihazı üzerinde de çalıştığının ipuçlarını veriliyor.

Samsung  hiç kimsenin beklemediği bir anda haberle bu yılın başlarında Google ve Qualcomm ile işbirliği içinde olduğu bir XR (Karma Gerçeklik) deneyimi üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu durumda bahsedilen deneyimin Apple Vision Pro’ya benzer olan XR başlığı olduğu söyleniyor. Bunlarla da yetinmeyip birlikte bazı söylentilerde, başlığın 2024’ün sonlarında sınırlı sayıda piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Fakat yetmiyor bundan daha fazlası da var; Samsung’un üzerinde çalıştığı tek giyilebilir cihaz bu değil. Zira şirket, akıllı gözlükler üzerinde de çalışıyor olabilir ihtimalini de gösteriyor.

Samsung'dan şaşkınlık yaratan marka başvurusu

Samsung, “Samsung Glasses” ismi için tescil yaptırıyor

UploadVR tarafından aktarılan verilere göre Samsung, “Samsung Glasses” isminin ticari markası için tescil yaptırdığını duyurdu. Ticari marka patenti başvurusu 21 Ağustos 2023 tarihinde İngiltere hükümetinin Fikri Mülkiyet Ofisi alanına yapıldı ve 10 Kasım 2023 tarihinde onay aldı. Beklenen başvuru sırasına giren şirketlerin, ismin hangi ürün ve kategorilerini kapsadığını belirtmesi gerektiğinden, belgelerde ki başlıklar artırılmış gerçeklik başlıkları, akıllı telefonlar, akıllı gözlükler ve sanal gerçeklik başlıklarından söz edildiği söyleniyor. Yani isim, oldukça kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip olabilir. Ama genel kanı şu yönde, XR başlığının beraberinde, şirketin akıllı bir gözlük için de çalıştığı yönünde.

Daha önceki duyumlara göre Samsung, Qualcomm işlemci ve Google’ın Android tabanlı işletim sistemine sahip bir karma gerçeklik başlığı üstünde uzun zamandır çalışmalar yürütüyor. Ancak başlarda şirketin orijinal bir tasarım üzerinde çalıştığı, ancak Apple’ın Vision Pro’sundan sonra orijinal tasarımı ortadan kaldırdığı ve 2.000 dolar civarında fiyatlandırılabilecek daha üst düzey bir cihaz geliştirmeye başladığı söyleniyor.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde Meta’nın Quest 3 karma gerçeklik başlığında kullanılan Snapdragon XR2 Gen 2’den daha güçlü ve verimli yeni bir XR yongası üzerinde çalıştığını da gizlemedi. Samsung’un yaklaşan cihazı, Samsung Display’in yakın zamanda satın aldığı bir şirket olan eMagin’in yüksek yenileme hızına sahip MicroOLED ekranını da kullanabileceği söyleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir