Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, Dolby Atmos teknolojisine sahip olan yeni ses sistemini duyurdu. Diğer yandan yeni Q serisi ses sistemleri, dünyada ilk kez bu teknolojiye sahip kablosuz ses sistemi olma özelliği ile de ön plana çıkıyor. Müzik dinleme alışkanlığına sahip olan kullanıcıların her zaman vazgeçilmez olduğu alışkanlıkları olabiliyor. Teknolojinin yararları ile beraber ise müzik deneyimi her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Şimdi ise Samsung bu alanda önemli bir hamle yaparak üst seviye teknolojisini kullanıcıları için sundu. Ses teknolojisindeki en önemli gelişim kablosuz teknolojiler olurken, uzun süredir piyasada yer alan kablolu kulaklıklar kullanım deneyimi bakımından kablosuz kulaklıklara göre bir hayli geride kalıyorlar. Daha çok kablo karışmaları ve kopukluklar gibi birçok problem yaşanabiliyor. Samsung ise bu problemi her alanda çözmek istiyor.

Samsung’dan kablosuz ev sinema sistemi tanıtıldı

samsungdan dunyanin ilk kablosuz dolby atmos teknolojisi

Şirketin bu yeni S ve Q serisi ev sinema sistemleri oldukça ince ve şık olması ile ön plana çıkıyor. Bu yeni teknoloji ayrıca Dolby Atmos özelliği ile ses deneyimini üst seviyelere taşıyor. Evlerdeki sinema sistemlerinde yaşanan kablo yığınını tamamen ortadan kaldıran Q serisi sistemler ile kablosuz ağ teknolojisi ile ses iletimi sağlanıyor. Yeni Q serisi Samsung’un sevilen S serisi sistemine göre %60 daha ince bir tasarımla geliyor. Diğer yandan sinema deneyimi sunmak amaçlı üç boyutlu ses atmosferi yakalamaya da imkan tanıyor.

Şu an için sadece Hindistan’da satış fiyatı belli olan model serisi için Q990B, Q930B, Q800B, ve Q700B ile Q600B için 31.900 Hindistan Rublesi ve S801B ile S61B için 24990 Hindistan Rublesi olarak fiyat belirlenmiş durumda. Modellerin Türkiye’de çıkması durumu için ise henüz fiyatların netleşmediğini belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir