Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, ulusal çip endüstrisini güçlendirme çabaları doğrultusunda, dünyanın en büyük çip üretim tesisini yapmak için önümüzdeki 20 yıl içinde 230 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Samsung’un yaklaşık 300 trilyon wonluk projesi, çarşamba günü hükümet tarafından açıklanan 550 trilyon wonluk özel sektör yatırım planının bir parçası. Güney Kore Hükümeti’nin stratejisi, çipler, ekranlar ve piller de dahil olmak üzere yüksek teknoloji piyasalarında rekabet gücünü arttırmak için vergi indirimleri ve yardım paketlerini arttırmayı planlıyor.

Güney Kore devlet Başkan Yoon Suk Yeol stratejileri hakkında şunları ifade etti:

“Son zamanlarda çiplerle başlayan ekonomik yarış dünyada giderek yayılmakta. Ülkeler büyük ölçekli sübvansiyonlar ve vergi desteği sağlamaktadır. Bizler de daha fazla büyüme sağlamak için özel yatırımları desteklemeliyiz. Bu son noktada özel sektöre konum, Ar-Ge, insan gücü ve vergi desteği sağlamalıdır.”

samsung ve kim keon hee

Güney Kore ve Samsung iş birliğinde

Sanayi bakanlığından yapılan açıklamada, Samsung’un üretim yatırımlarının beş çip fabrikasını kapsayacağı ve Seul yakınlarındaki 150 kadar malzeme, parça ve ekipman üreticisini, fabrikasız çip üreticilerini ve yarı iletken araştırma-geliştirme kuruluşlarını cezbedeceği belirtildi.

Ayrıca Samsung , başta ekran tarafında ve diğer Bağlı Birimleri olan Samsung SDI ve Samsung Electro-Mechanics ve batarya teknolojilerini geliştirmek için Seul metropol alanı dışındaki bölgelere önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 4,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıkladılar

Samsung’un TMSC ve İntel rakipleri

Dünyanın en büyük iki bellek çipi üreticisi Samsung Electronics ve SK Hynix Inc’e ev sahipliği yapan Güney Kore, şu anda TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd) ve Intel gibi çip üreticilerinin hakim olduğu bellek dışı çip alanında önemli bir oyuncu olmak için tedarik zinciri istikrarını geliştirmeye çalışıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir