Samsung, biyometrik kredi kartları için tasarlanmış hepsi bir arada parmak izi okuyuculu yeni bir güvenlik yongasını duyurdu.

Samsung, dünyanın en büyük teknolojik cihaz üreticilerinden biridir. Firmanın ürettiği akıllı cihaz ve TV’lerin aksine kendi cihazları için çipler üretiyor ve bu çipleri belirli bölgelerde satılan cihazlara entegre ediyor.

Şirket geçtiğimiz günlerde yeni bir amiral gemisi Exynos 2200 işlemci duyurdu. Bu işlemciden sonra şirket, sektörde henüz test edilmemiş bir çip geliştirdi. Samsung, kredi ve çalışan kartlarına entegre edilebilen parmak izi okuyuculu hepsi bir arada bir güvenlik yongası geliştirdi.

Samsung, yeni parmak izi okuyucu güvenlik çipini duyurdu!

Samsung, ödeme kartları için hepsi bir arada parmak izi okuyucu güvenlik yongasını tanıttı. Şirkete göre, çip endüstride üretilecek ilk şeydi. S3B512C adlı bir çip, bir parmak izi sensörü sayesinde biyometrik bilgileri okur. Daha sonra güvenlik unsuru sayesinde bu bilgileri depolar ve güvenlik işlemcisi sayesinde bilgileri gerçek verilerle karşılaştırır.

samsungdan odeme kartlari icin yeni guvenlik cipi 1

Samsung yaptığı açıklamada, ödeme kartları için bu sistemi geliştiren ilk kişi olduğunu, ancak erişim kartları ve öğrenci kartları oluşturmak için de kolayca kullanılabileceğini belirtti. Bu çip, bankaların biyometrik kart çıkarmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca sistem Mastercard’ın güncel çözümlerine göre çalışmakta ve uluslararası güvenlik standartlarını karşılamaktadır.

Samsung banka kartını resmi olarak tanıttı

Biyometrik kredi kartı ile, kartın parmak izi okuyucusu sayesinde kullanıcılar şifre girmeden fiziksel ortamda ödeme yapabilirler. Yeni geliştirilen çip, mevcut tüm sistem öğelerini bir araya getiriyor ve kuruluşların bu kartları oluşturmasını kolaylaştırıyor.

Samsung ayrıca bu sistemin yüksek değerli varlıkları önemli risklerden korumada önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Geçen yıl şirket, biyometrik kartlarda Mastercard ile çalışacağını açıklamıştı. Duyuru, Mastercard’ın Samsung teknolojisini kullanacağını belirtiyor. Belki de bu çip geçen senenin açıklamasında bahsedilen bir teknoloji olarak karşımıza çıkacak.

Peki bu konuda ne düşünüyorsun? Biyometrik kartların ülke çapında kullanılması sizce mantıklı mı? Aşağıda bir yorum veya görüş bırakmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir