Samsung, 200.000x bükülme ve 1.4R katlama yarıçapına sahip yeni bir OLED ekranını tanıttı. Şirket yeni modeliyle OLED ekran teknolojilerinde adeta sınırları zorladı.

Samsung OLED sektöründeki hakimiyetini sürdürüyor. Yeni tanıtılan OLED ekranda daha gelişmiş özelliklere yer veren Samsung, yeni modelinde 200.000x bükülmeyi destekliyor. Ekran teknolojisiyle bir sonra piyasaya sunulacak modeli için hazırlıklar yapan Samsung, böylece yeni modeli için de şimdiden ekran teknolojilerinin neler olacağını gösterdi.

Samsung

5 yıl boyunca sorunsuz kullanım sağlayacak

Samsung tarafından yapılan tanıtımlarda telefon ekranlarının 5 yıl boyunca sorunsuz şekilde kullanılabileceği belirtildi. Bu bakımdan ekran teknolojisini çok daha ileri seviyeye taşıdığı görülen Samsung, katlanabilir modellerinde yer vereceği bu özel ekran ile pil performansı ve kullanılabilirliği artıracak.

Telefon ekranlarının katlama ömründe bugüne kadar piyasada yer alan modellerin düşük performans göstermesi, yeni telefon modellerini alacak kişileri tedirgin ediyordu. Ancak Samsung’un yeni ekran teknolojisi, katlama noktasında daha iyi deneyim sunacağından dolayı katlanabilir modeller için büyük bir handikabı ortadan kaldırılmasını sağlayacak.

Samsung 2

“Cam gibi düşünün”

UTG ultra ince bir cam kapak Samsung’un yeni ekranında yer verdiği diğer yenilik. Cam katlama ile dayanıklılık artırıldığı gibi ekran efektleri de dengeleniyor. Bu bakımdan özel cam kapak sayesinde performansı ve görüntü kalitesini artıran Samsung tüm bu özelliklere ek olarak cihazların dayanıklılığını da yükseltebiliyor. Ekranın eğrilik konusundaki teknik özelliğinde ise 1.4 milimetrik katlama yarıçapına sahip olduğu görülüyor. Bu özellik menteşe tasarımının daha ideal hale gelmesini ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayacak. Bu bakımdan akıllı telefonların önümüzdeki dönemlerde fiyat açısından çok daha uygun hale gelmesi için benzer teknolojilerin geliştirilmesi bekleniyor. Üstelik bu menteşe tasarımında katlama basıncı da minimum seviyeye düştüğünden dolayı telefon için daha pratik ve güvenli kullanım sunuyor. Samsung yeni tanıtımını ekran için cam gibi düşünün diyerek yeni ekran teknolojisinin inceliğine vurgu yapıyor.

OLED ve ekran teknolojileri üretimi artıyor

Şirketin artan talepleri karşılamak için OLED panel üretimini önemli ölçüde artırması gerekiyor. DigiTimes’a göre şirket, Güney Kore’de televizyonlar için QD-OLED paneller ve bilgisayar teknolojisi için OLED panellerin üretimini genişletmeyi planlıyor. Ürün çeşitliliği çok fazla olduğu için ekran teknolojilerinde özel bir yapılandırmaya sahip olan Samsung, tüm bu planlamalarına ek olarak şimdi katlanabilir ekranlar üzerinde de çalışmalara başladı. Bu bakımdan şirketin sadece ekran üretim operasyonları göz önüne alındığında oldukça yoğun bir çalışmanın yapıldığı görülebiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir