Samsung’un mevcut katlanabilir ürünlerinin yeterince iyi olmadığını mı düşünüyorsunuz? O halde bu yeni telefona bir göz atın.

Samsung, geleneksel akıllı telefonlara kıyasla ilginç tasarımlarında standart bir başarı yakalamış olsa da, katlanabilir ekranlı tasarımlarıyla yenilikçi yönünü ortaya çıkarmak istiyor gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi şirketin piyasaya sürdüğü katlanabilir ekranlı telefonlar, tasarım olarak piyasadaki diğer telefonlara benzemesinin yanı sıra menteşe sorunlarıyla gündeme geliyordu. Ancak yakın zamanda ortaya çıkan bir patent, uzun zamandır gördüğümüz en ilginçSamsung telefon tasarımını ortaya çıkarmış gibi görünüyor.

Samsung’un Ocak ayı güvenlik güncellemesini alacak cihazları

Samsung’un yeni katalanabilir ekran tasarımı

samsung yeni katlanabilir telefonlar uzerinde calisiyor2

Let’s Go Digital, Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunulan 2o21 patentini açıkladı ve yan ekranı açık bir akıllı telefon olduğunu belirtti. Katlanır ekran telefonun üstüne oturur ve kullanılmadığında arka kameraların yanına oturur. Açıldığında, katlanır ekran 7 rakamına veya L harfine benzer. Let’s Go Digital’e göre sol alt köşede bir menteşe ve ekranın katlandığında arka kapağa takılmasını sağlayan üç mıknatıs geliştirmişler. Patent ayrıca ekranın ultra ince koruyucu cama sahip olduğunu belirtiyor.

Katlanabilir telefonların tarihçesi

Bu tür tasarımların temel amacı çoklu görevlerde kolaylık sağlamaktır. Samsung’un yeni modellerinde de açıkçası benzer bir amacı olacak. Yine de bu tasarımla ilgili bazı önemli şeyler var. Katlanır ekranlar ilk çıktıklarından çok daha dayanıklıdır ancak yine de geleneksel Gorilla Glass kaplı ekranlar kadar dayanıklı değildirler. Ayrıca bunun dışa açılan bir ekran olması ekranın daha kolay zarar görmesi anlamına geliyor. Ayrıca, Samsung’un en yeni katlanabilir cihazlarının su geçirmez olduğunu ancak toz geçirmez olmadığını gördük. Bu nedenle, bu modelin korunmasının şu anda bir sorun olacağını tahmin etmek zor değil.

Neyse, bu şimdilik sadece bir patent ve ticari bir model olacağının garantisi yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir