Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung’un gelişmiş özelliklere sahip beklenen kamera sensörü tanıtıldı. 200 megapiksel desteği bulunan Isocell HP3 sensörü resmi olarak tanıtıldı. Markanın 108 megapiksel Isocell HM6 sensörünü ilk defa 2020 yılında piyasaya sürmüştü. Şimdi ise özellikleri daha da geliştirilmiş ve üst seviyede yer alacak olan 200 megapiksel Isocell HP3 sensörü tanıtıldı. Samsung’un piyasada yer alan 108 megapiksel destekli Isocell HM6 sensörü, 1/1.67 inç boyutla, 0.64um piksel boyutuna ve 8K 24 FPS video kayıt desteğine sahip olarak geliyordu. Ayrıca bu sensör sayesinde 3x kayıpsız yakınlaştırma ve Super PD otomatik odaklama yeteneklerine de sahip olduğunu belirtelim.

200 megapiksel Isocell HP3 sensörü tanıtıldı

67

Yeni tanıtımı gerçekleştirilen 0.56 um piksel boyutlu 200 megapiksel desteğe sahip olan Isocell HP3 sensörünün yetenekleri ise daha üst seviyelere çıkıyor. Baktığımız zaman 1/1.4 inç olarak sensörün büyüdüğü gözüküyor. Piksel boyutları tarafında 0.56 um olurken, 8K videoda ise 30 FPS desteklerken, 4K’da 120 FPS desteği sağlanıyor. Ayrıca ek olarak Super QPD olarak adlandırılan yeni bir otomatik odaklamam sisteminin kullanıldığı ve Tetra piksel teknolojisi sayesinde, 1.12um 50 megapiksel veya 2.24um 12.5 megapiksel egörüntü alabileceği ifade ediliyor. Diğer yandan Smart-ISO Pro yerine Improved Smart-ISO Pro geldiğini de belirtelim.

Samsung’un yaptığı açıklamaya göre bu sensörün üretimi bu yıl içinde başlamış olacak. Seri üretimden çıkan ilk ürünlere kendi cihazlarında yer vereceği beklenen Samsung’un bu noktada Galaxy S23 serisi ile beraber önümüzdeki yılın Şubat ayında görebiliriz. Yeni sensör serisinin şuan için üst seviye amiral gemisi modeller için geleceğini belirtelim. Samsung’un 108 megapiksel sensörlerini ise daha uygun modellerde kullanması bekleniyor. Bakalım bu yeni sensör kamera kalitesi noktasında neler sunacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir