Yakın bir tarihte ortaya çıkan bir rapor, Samsung’un XISOCELL görüntü sensörü üretimini yapabilmek için marka başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung’un halihazırda bulunan akıllı telefon kamera sensörlerindeki ISOCELL markası, bir kameradaki bitişik iki pikselden dolayı oluşan paraziti azaltmak konusunda başarılı bir performans sergiliyor. ISOCELL sensörler ilk olarak 2014 yılında Samsung Galaxy S5’te yer almıştı ve daha sonrasında ise Samsung’un çalışmaları doğrultusunda ISOCELL Plus ve ISOCELL 2.0 ile yola devam edildi.

Samsung görüntü sensörü olarak XISOCELL’i seçti

37

Samsung’un ticari marka tescil başvurusu hakkında ortaya çıkan son rapor, yeni nesil görüntü sensörlerinin XISOCELL markası ile beraber geleceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra rapor, marka adının dışının Samsuıng’un bu yeni kamera sensörü hakkında daha fazla bilgi vermedi. Teknoloji şirketi aynı zamanda iPhone 12 Pro Max’te yer alanlara çok benzeyen bir  sensör kaydırmalı görüntü sabitleme özelliği ile çalıştığı aktarıldı. California merkezli iPhone üreticisi Cupertino, teknik olarak bu görüntüyü 5.000’den fazla kez sabitleme gücüne sahip olduğu aktarıldı.

Bunun yanı sıra, söz konusu bu yeni nesil XISOCELL görüntü sensörlerinin ve aynı zamanda iddialara göre görüntü sabitleme teknolojisinin Samsung’un yakın zamanda sunulacak olan S23 amiral gemisi serisinde yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır, yakın zaman yeni bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir