Counterpoint tarafından yayınlanan yeni rapor ile birlikte küresel olarak akıllı saat satışlarındaki rekabet ve akıllı saat işletim sistemlerindeki son durum ortaya çıkarıldı.

Piyasa analizleri ile bugüne kadar pek çok farklı detayın açığa çıkmasını sağlayan Counterpoint Research, gerçekleştirdiği yeni araştırma ile tüm dünyada dikkat çekti. Galaxy Watch 4 ile akıllı saat piyasasına giriş yapan Samsung ise rapora damga vurdu. 3 aylık süre içerisinde en yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Samsung, yakaladığı bu başarı sonrasında Apple ile arasındaki farkı azaltmayı başardı. WearOS adı verilen özel işletim sistemini destekleyen Samsung, işletim sisteminin de pazar payının artmasına katkı verdi.

Akıllı saat sektöründeki son durum ne?

22 Kasım 2021 tarihi itibari ile paylaşılan son rapora göre Samsung giyilebilir akıllı telefon saat sektöründe ciddi bir ivme kazandı. Galaxy Watch 4 serisi ve bu telefon serisinde kullanılan özel işletim sistemi ile çok iyi bir deneyim sunmayı başaran Samsung, böylece piyasadaki en yakın rakibi Apple ile arasındaki farkı büyük oranda kapattı. 2. sırayı alan ve 3 aylık en yüksek sevkiyat rakamları ile sektörde dikkat çeken Samsung, özellikle Tizen yerine kullandığı WearOS işletim sistemi ile kullanıcıların da bu konuda desteğini almış görünüyor.

2021 yılının 3. çeyreğinin sona ermesi ile birlikte hazırlanan raporda Apple hala sektörün bir numarası. Apple Watch Series ertelenmesi ve satışlarına geç başlanması, şirketin bu alanda güç kaybetmesine neden olabilir. Ancak bu konuda 4. çeyrek raporlarını beklememiz gerekiyor. Samsung ve Apple’ın dışında üçüncü çeyrekte dikkat çeken detaylardan bir tanesi ise Hindistan pazarındaki yerel üreticilerin hızlı bir büyüme gerçekleştirmesi. Noise ve boA isimli şirketler bir önceki çeyreğe göre iki kat daha fazla cihaz satmayı başardı. 

OEM'e Göre Küresel En İyi 5 Akıllı Saat Gönderileri, Q3 2021 ve Q3 2020

“Samsung Asya pazarını hedefleyecek”

Raporda dikkat çeken detaylardan birisi ise şirket analisti olarak çalışan Sujeong Lim’in değerlendirmesi oldu. Samsung’un Amerika ve Avrupa pazarının ardından önümüzdeki yıllarda Asya pazarını hedeflediğini söyleyen analist, böylece akıllı saat ve diğer giyilebilir teknolojilerde Samsung’un sektörde daha fazla satış yapabileceğini ifade etti.

Counterpoint Research Kıdemli Analisti Sujeong Lim, “Samsung üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi performans gösterdi. Galaxy Watch 4 serisi satışları beklenenden çok daha yüksek olmasına rağmen, toplam satışların %60’ından fazlası Kuzey Amerika ve Avrupa’da yapıldı. Pazar payını daha da artırmak için Samsung hızlı büyüyen Asya pazarını hedefliyor. 2-3 yıl içinde Samsung’un uygun fiyatlı modelleri Asya’da piyasaya sürmesi bekleniyor.”

isetim sistemi

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir