Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, 2023 yılında akıllı cep telefon sevkiyatlarını azaltmayı planlıyor. 

Kullanıcı talebinin azalacağına inanan şirket üretimde 30 milyon adet kesintiye gidecek. Uzun yıllardır akıllı cep telefon üretimi konusunda başarılı bir noktada yer alan Samsung, son satış hedeflerinde istediği başarıyı elde edemedi. Covid-19’dan kaynaklanan tedarik zinciri noktasında başlayan sorunları ve bazı ülkelerin ekonomilerinin kötü gitmesi Güney Kore.li şirketin planlarını sekteye uğrattı. 

Taiwan Economic Daily tarafından aktarılan haberlere göre Samsung, gelecek yıl içerisinde akıllı cep telefon sevkiyatlarını %13 oranında azaltmayı planladığını açıkladı. Şirket gelecek yıl içerisinde akıllı cep telefon üretimini yaklaşık olarak 30 milyon adet kadar azaltacağını çünkü talebin düşeceğini söylüyor. 

samsung uretim kapasitesini azaltiyor

MediaTek, bu durumdan etkilenecek

Şirket, bu üretim kesintisi karşısında öncelikle ana satış gücü olarak orta ve düşük seviyeli olan A ve M serisi modellerini içine alacak. Öyle ki tedarik zincirindeki MediaTek, Largan ve diğer şirketlerden alınan bu karardan oldukça etkilenecek gibi gözüküyor. MediaTek, temel olarak yonga seti, Largan lens modülleri ve Shuanghong soğutma modülleri tedarik ediyor. Samsung’un bu planları karşısında en ağır darbeyi yakın ilişkili olduğu ve en çok bileşen tedariği sağlayan MediaTek alacak. Çeşitli araştırmalarıyla bilinen Canalys’in aktardığı son bilgilere göre Samsung şu anda akıllı cihaz sektörünün yaklaşık olarak %22’lik kısmını kapsıyor. Şirket bir önceki çeyreğe göre pazar payını bir miktar artırmayı başarmış gözüküyor. Ancak yıllık bazda değerlendirme yapıldığında ise %8’lik bir düşüş söz konusudur.

Vivo Y01A tanıtıldı! İşte özellikler

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir