Televizyon pazarında uzun zamandan beri ana oyunu olan Samsung, 2024 yılında da geleneği bozmadı ve liderliğini sürdürdü.

Televizyon sektörüne yönelik yeni pazar araştırması Omdia’dan geldi. Yapılan çalışmanın sonuçları şaşırtmazken sektör devinin pazardaki liderliğini koruduğu görüldü. 18 yıldan beri bu başarısını sürdüren Samsung, 2023’te de rakiplerine şans tanımadı.  

Samsung 2006 Yılından Beri Lider

Başarılı modelleriyle tüketicilerin tercih ettiği Samsung, 2006 yılında liderliği eline almıştı. Televizyon sektöründe yaptığı Arge çalışmaları ve yatırımlarıyla pazar etkinliğini arttıran Samsung, bu yıldan itibaren rakiplerine hiç şans tanımadı. 18 yıldan beri pazar lideri olarak rakiplerine fark yaratan Samsung, 2023 yılında da zirvede kalmayı başardı. LCD, OLED, micro LED gibi farklı televizyon alternatifleriyle pazarda yer alan Samsung, bütçe noktasında da seçenekler sunuyor. Zengin TV koleksiyonu sayesinde her kesime ve her bütçeye hitap etmeyi başaran Samsung, böylece rakiplerini geçmeyi ve güven vermesi sürdürüyor.

Samsung, TV Pazarındaki Liderliğini Sürdürüyor
Samsung, TV Pazarındaki Liderliğini Sürdürüyor

Samsung’un Pazar Payı %30,1

Omdia raporuna göre 2023 yılında Samsung’un pazar payı yüzde 30,1 oldu. QLED ve Neo QLED TV olarak adlandırılan yeni teknolojileriyle dikkat çeken Samsung, son bir yıl içerisinde bu iki grupta 8,31 milyon adet satış gerçekleştirdi.

Ultra Premium TV gibi televizyon pazarının alt segmentlerinde de lider olan Samsung, sadece ultra premium TV alanında yüzde 60 oranında pazar payına ulaştı. Alt segmentlerin büyük çoğunluğunda rakiplerine daha fazla fark atan marka, 2022 yılında yüzde 48,3 olan pazar payını 2023’te daha da artmış durumda. OLED TV alanında da durum farklı değil. Yüzde 22,7 pazar payına sahip olan şirket, bir yıllık süre içerisinde 1 milyonu aşkın OLED TV satışı yaptı. Şirket yakaladığı başarıyla hedeflerini de yükseltmiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir