Tesla’nın ilk akıllı ev ortağı SmartThingsle beraber Samsung oldu. SmartThings Energy platformunun Tesla’nın Powerwall ev bataryasından başlayarak firmanın bazı ürünlerine bağlanması hedefleniyor.

CES 2024 öncesinde Samsung ve Tesla  akıllı evler için enerji yönetimi konusunda işbirliği yaptıklarını duyurdu. Samsung’un SmartThings platformunu kullanan kişiler, Powerwall ev bataryası gibi Tesla ürünlerine bağlanabilecekler ve bu sayede enerji üretimi ile kullanım miktarı gibi bazı şeyleri takip edebilecekler.

Samsung Tesla'nın ilk akıllı ev ortağı  oldu

Samsung ve Tesla’dan akıllı ev ortaklığı

SmartThings Energy, Powerwall’a bağlandığı zaman “Storm Watch” özelliği ile senkronize olabiliyor, bu sayede TV’de şiddetli hava koşullarından veya bir Samsung telefondan veya haberdar olabiliyorsunuz. Powerwall’a ek olarak SmartThings Energy, elektrikli araçlar, Wall Connector ve Solar Inverter şarj çözümleri de dahil olmak üzere diğer Tesla ürünlerine bağlanması bekleniyor.

Bu işbirliği, Tesla’nın SmartThings Energy’nin API’si sayesinde gerçekleşiyor. Powerwall bağlantısı önümüzdeki hafta içerisinde Samsung’un CES’teki standında sergilenecek, fakat Samsung’un söylediğine göre 2024’ün ikinci çeyreğine kadar beklemek gerekebilir. Blog yazısı ayrıca listelenen özelliklerin değişebileceği konusunda da uyarıyor, bu sebeple tüm bunlar gerçekten mevcut olduğunda yapılabilecekler farklı olabilir.

Samsung ayrıca geçtiğimiz gün de Hyundai ile bir SmartThings ortaklığını da duyurdu. Bu ortaklık kapsamında her iki şirket de bağlantılı arabanızı ve akıllı evinizi birbirine daha da yakınlaştırmayı istiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir