Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un telefon modeli bilgisine ulaşmak isterseniz bunun için yapabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. iPhone akıllı cihazların birkaç modelinden farklı olarak yüzlerce Samsung telefon vardır ve bunların çoğu da zaman zaman kafa karıştırıcı isimlere sahiptir. Herhangi bir kullanıcı size hangi telefonun olduğunu sorduysa ve model adını unuttuysanız ya da sadece referans olarak model hakkında bilgi almak isterseniz, bu öğrenmek için yazımızda yer verdiğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz. 

Telefon ile ilgili durumlarda genellikle sahip olduğunuz akıllı cihazın modelini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Sahip olduğunuz telefon modelini bulmak için birden fazla yöntem bulunuyor olsa da onları kullanmak pek de işinize yaramayacaktır. Akıllı cep telefonlarda bir arka plaka ya da pil yoktur bu da bir şekilde model bilgisini öğrenmenizde engeller çıkarır.

Model bilgisi için batarya arkasını kontrol edebilirsiniz

Samsung markalı akıllı cep telefonunuzda çıkarılabilir bir arka plaka ve batarya bulunuyorsa telefonunuz ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Bazı akıllı cep telefonlar ve operatörler cihazın gerçek model adını listeleyebiliyor olsa da sadece model numarası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu durum karşısında Samsung ve model numarasını bir arama motoruna girerek model bilgisini de öğrenebilirsiniz. 

Bununla beraber alternatif olarak, Samsung’un destek sitesini ziyaret edebilir ve telefonunuzun adı da dahil olmak üzere daha fazla bilgi edinmek adına model numarasını girin. Akıllı cep telefonunuzun pilini ya da arka kapağını çıkarmadan ne tür Samsung telefonunuz olduğunu son derece güvenli bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

8 1 3

Ayarlar kısmında model bilgisi edinme

Güney Koreli akıllı cep telefonu üreticisi tarafından üretilen telefonunuz Android işletim sistemini kullanıyorsa, cihazınızın ayarlar menüsünden ne tür bir Samsung cihazlara sahip olduğunuzu hızla öğrenebilirsiniz. Bunun için Android ayarlar menüsünü açın ve Sistem kısmının ardından Telefon Hakkında seçeneğine tıklayın. Burada telefonun model adını ya da numarasını göreceksiniz. 

En basit yöntem ile Samsung telefon modeli öğrenme

Samsung, kullanıcılarına model bilgisini edinmek için son derece kolay bir yöntem sunuyor. Telefonunuzun arama kısmına geçin ve *#1234# tuşlayarak telefonunuzun modelini en basit bir şekilde öğrenin.

9 1 2

Samsung telefon model bilgisi edinme adımları

-İlk önce telefonunuzu ters çevirin ve arkaya bakın. Samsung Galaxy hattı gibi bazı telefonların arkasında telefon modeli bulunur. Genellikle en alta yakındır ve ışık tam üzerinde parlamadığı sürece okunması zor bir renkte olabilir.

-Telefonunuzun arkasında hiçbir şey yoksa, endişelenmeyin. Cihazınızın kilidini açın ve Ayarlar uygulamasını açın.

-Listenin altındaki Telefon Hakkında’yı seçin. Stok Android’de, bunu Sistem girişi altında bulabilirsiniz.

-In Hakkında Telefon bölümünde, bir görmelisiniz Telefon adını veya cihazınızda ortak adını listeleyen benzer girişi.

-Bu menüde başka bir yerde, cihazınıza bağlı olarak, belirli bir model numarası görebilirsiniz. Yaygın adın aksine, üretici cihazınızın özelliklerini görmek için model numarasını kullanabilir.

-Model numaranızı burada göremiyorsanız, Donanım bilgisi veya benzeri adlı başka bir giriş arayın. Bunun içinde Model numarasını bulmalısınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir