Ortaya çıkan bilgilere göre Samsung, Galaxy telefonları için onarım maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilecek yeni bir girişim başlatmayı planlıyor.

Samsung, yeni işinde geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış onarım parçaları kullanmayı planlıyor.

Business Korea raporu’e göre Samsung, mobil cihazları onarmak için sertifikalı geri dönüştürülmüş parçalar kullanmayı planlıyor. Bunlar; Atılan plastik, metal vb. gibi geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış parçalar olacaktır. Bu girişim önümüzdeki aylarda, özellikle bu yılın ilk yarısında hayata geçirilebilir.

Samsung tamir için radikal bir karar aldı

Samsung’un amacı onarım maliyetlerini azaltmak Rapora göre, ekran değişimi gibi onarım maliyetleri yeni bir şirkette mevcut fiyatların neredeyse yarısına mal olacak. Geri dönüştürülmüş yedek parçaların kalitesi söz konusu olduğunda Samsung, yeni ürünlerle eşleşebilecek bir seviye hedefliyor. Programda hangi akıllı telefon parçalarının yer alacağı ve tam olarak ne kadara mal olacağı konusunda bir bilgi yok.

Samsung kendi kendine onarım programı başlatıyor

Samsung, bir süredir yeni telefonlar ve girişimlerle sürdürülebilir üretimi teşvik ediyor. Galaxy S22 serisi, Samsung’un çabalarının en son örneklerinden biri. S22 serisinde Samsung, kullanılmış balık ağlarından oluşan yeni bir malzeme kullanıyor. Aynı şekilde, yıllar içinde Samsung, ambalajındaki plastik ve kağıt miktarını da önemli ölçüde azalttı. Geri dönüştürülmüş onarım parçaları, Samsung’un sürdürülebilirlik projesinde mantıklı bir girişim gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Samsung geri dönüştürülmüş malzeme girişiminde başarılı olabilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir