Samsung, iFixit ile ortak yürüttüğü çalışmayla telefon tamir için kullanıcılara özel bir program başlatacak. İşte ilk detaylar!

Apple, kısa bir süre önce, kullanıcıların orijinal Apple parçalarını satın alarak kendi cihazlarını tamir etmelerini sağlayan fiyatlandırma programını duyurmuştu. Benzer bir hizmet için kolları sıvayan Samsung, bir cihazı parçalara ayırarak tamir edilebilirliğini değerlendiren iFixit ile işbirliği yaptı. Bu sayede yaz aylarından itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde Galaxy telefonları evde tamir edebilecek.

Programın detayları henüz belli değil ancak tüm detayların adım adım anlatılacağı onarım kılavuzlarının hazırlıklarına başlandığı belirtiliyor. Edinilen ilk bilgilere göre Samsung’un onarım programında arka cam, ekran ve şarj portunun değiştirilmesi yer alacak. Ancak serviste en çok değişen kısım olan bataryanın bu programa dahil edileceği düşünülüyor.

Samsung, telefon tamiri için iFixit ile çalışıyor

Samsung kendi kendine onarım programı, Galaxy Tab S7’nin yanı sıra Galaxy S20 ve S21 serisini de kapsayacak. Şirketin amiral gemisi Galaxy S22 Ultra’nın şu anda programa dahil olmayacağı bildirilirken, cihazlardan çıkarılan sorunlu parçaları Samsung’a gönderebileceksiniz.

Samsung Galaxy A23 ve Galaxy A13 Türkiye’de

Şirket, kendi kendine onarım programıyla daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacağını ve sürdürülebilirlik hareketini destekleyeceğini iddia ediyor. Daha fazla e-atık üretmek yerine Galaxy telefonunuzu ihtiyaçlarınıza göre onarabileceksiniz.

Birçok Samsung modelinin diğer telefonlar gibi demonte edilmesi oldukça zordur. Onarım işlemi sırasında kullanıcıların cihazlarına zarar vermesi can sıkıcı olacağından şirketin bu hazırladığı kılavuzda kullanıcılara ne yapmaları gerektiği konusunda adım adım detaylı bir anlatım sunacağı düşünülüyor.

Peki siz Samsung’un başlattığı kendi kendine onarım programı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir