9 Şubat’ta Unpacked etkinliği ile kullanıcıların karşısına çıkacak Samsung, tanıtım öncesinde modellerinin üretimine dair yeni detayları paylaştı. Yapılan basın açıklamasında atık balıkçı ağlarının ve okyanustaki plastiklerin yeniden kullanıldığı belirtildi.

Samsung’tan çevreci hamle

Samsung tarafından üretimi yapılan modellerde tamamen çevreci bir anlayış hakim oldu. Atık malzemelerin kullanılması ile üretilen özel malzemeyi modellerine entegre eden Samsung, bu malzeme sayesinde hem çevreci hem de ekonomik bir seçenek sunmayı hedefliyor.   Yapılan dönüşümler ile her yıl 640 bin ton balıkçı ağının ve beraberinde plastiğin geri dönüştürüleceğini açıklayan Samsung, 9 Şubat’taki özel tanıtımında bu konuyla ilgili daha fazla detaya yer verecek. Üstelik yapılan özel üretimlerin nasıl bir sonuç sunacağı ve yeni modellerin önceki modellere göre nasıl bir fark içereceği de kullanıcıların şimdiden merak ettiği detaylar arasında.

Sürdürülebilirlik konusunda farklı bir yaklaşıma sahip olan Samsung, yaptığı basın açıklaması ile Galaxy for the Planet planlamaları doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğini vurguladı. 11 Ağustos 2021 tarihinde açıklanan bu yeni program, 2025 yılına kadar kaynak tüketimini azaltılmasını ve çevresel ayak izinin düşürülmesini hedefliyor. Markanın okyanuslara yönelik yaptığı hamle ise çoğu otorite tarafından şimdiden olumlu bir destek aldı. Dünya genelindeki çevre sağlığına olumsuz etkiler yapan bu atıklar, özel bir şekilde toplandığı gibi yeniden kullanıma dönüştürülüyor ve böylece atık olmaktan çıkarılıyor.

Yeni çevreci program şirket için yeni bir kazanç da yaratabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir