Samsung CEO’su JH Han, yatırımcılar ile gerçekleştirdiği toplantıda hem yatırımcılardan hem de tüketicilerden özür diledi. Bu özrün nedeni ise, Samsung’un bir süredir hile ve performansı düşüren Game Optimization Service (GOS) adlı yazılımdı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir Galaxy S22’deki yazılım tartışması ile adından söz ettiriyor. Elde edilen bilgilere göre Game Optimization Service (GOS) adlı uygulama, telefonları kağıt üzerinde daha güçlü hale getiriyor bu da tüketicinin yanılmasına sebep oluyordu. Üstelik söz konusu bu yazılım, bazı durumlar karşısında ise pil sağlığını korumak için kamera uygulamasını dile kısıtlıyordu. Samsung’dan konu ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Samsung CEO’su JH Han liderliğinde yatırımcılarla yapılan bu toplantı kapsamında, konuya da değinildi. Bizzar JH Gan tarafından yapılan açıklamalarda, gelişmelerin takip edildiğini belirtti. Bu durum karşısında Samsung CEO’su, tartışmalar sebebiyle hem yatırımcılardan hem de tüketicilerden özür diledi.

15 5

Güney Kore Samsung hakkında soruşturma başlattı

Huawei MateBook E Türkiye’de satışa çıktı

JH Han tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda, GOS uygulamasının optimizasyon odaklı bir yazılım olduğu, esasında kullanıcıların da faydası olduğu dile getirildi. Söz konusu bu uygu09lamanın CPU ve GPU performansını daha iyi hale getirmek için özel olarak optimize edildiğinden söz eden Samsung CEO’su, GOS’u savundu. Fakat Güney Koreli yetkililer pek de bu şekilde düşünmüyor. Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu, Samsung’u gündemde konuşulan iddialarla ilgili endişelidir. Hatta öyle ki yetkililer tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Samsung’un cep telefonlarını daha güçlüymüş gibi göstermesi iddiaları üzerine araştırma yapılacak. Söz konusu bu soruşturmanın nereye varacağı bilinmiyor fakat Samsung CEO’su JH Han, bir daha bu şekilde bir şey yaşanmayacağını ifade ediyor. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir