Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan Huawei MateBook E modeli Türkiye’de satışa çıktı. Huawei’nin online mağazasında listelenen cihaz, 17.999 TL’den başlayan fiyatlar ile satın alınabilecek.

Huawei MateBook serisinin yeni versiyonu olan MateBook E için Türkiye süreci başladı. Huawei tarafından yapılan resmi açıklamalar ile duyurulan gelişmede bilgisayar için belirlenen etiket fiyatının 17 bin 999 TL olduğu belirtildi.

Tablet ve dizüstü bilgisayarların birleşimi olarak geliştirilen ve kullanıcılara hibrit bir kullanım imkanı sağlayan Huawei MateBook, Windows 11 işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. Kalem desteğinin olması ise cihazı çok daha işlevsel hale getiriyor. 12.6 inçlik ekranı ile mobil kullanımları destekleyen MateBook E, 2560 x 1600 pixel çözünürlük destekliyor. Dokunmatik panel sayesinde Windows 11 işletim sisteminde dokunmatik deneyim sunan Huawei, yüksek fiyatına rağmen alanın en iyi modellerinden birisini piyasaya sundu. 

Huawei MateBook E teknik özellikleri 

Huawei MateBook E teknik özelliklerinde ise 11. nesil Intel Core i5 işlemci dikkat çekiyor. Irısi Xe grafik biriminin kullanıldığı cihazda 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Parmak izi sensörü ile güvenli bir şekilde kullanım imkanı elde edilecek olan cihazda, üstelik ön ve arka kameralar ile fark yaratılmış durumda. Önde 8 MP kameranın yer aldığı MateBook E serisinde arkada ise 13 MP çözünürlüklü bir kamera kullanılıyor.

Online görüşmeler için 4 mikrofon desteği ile çok daha iyi bir performansın elde edilebileceği Huawei yeni modeli, iş ve eğitim gibi pek çok farklı sektörde beklentileri karşılayacak seviyede. ABD engellemeleri nedeniyle Android işletim sistemi gibi pek çok kısıtlamalar altında olan Huawei, Microsoft işletim sistemine yönelik herhangi bir engeli bulunmadığından dolayı cihazda orijinal Windows işletim sistemini kullanılabiliyor. 

Satın alma opsiyonları

Satın alma aşamasında bilgisayar için farklı versiyonlar arasından seçim yapılabilir. Farklı versiyonlara sahip olan bilgisayarda 3 farklı işlemci seçeneği bulunuyor;

  • 11. Nesil Intel® Core™ i3-1110G4 işlemci
  • 11. Nesil Intel® Core™ i5-1130G7 işlemci
  • 11. Nesil Intel® Core™ i7-1160G7 işlemci

Depolama alanında ise seçenekler 128 GB / 256 GB / 512 GB NVMe PCIe SSD şeklinde.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir