Ekran teknolojileri ile sektörde dikkat çekmeyi başaran Samsung, akıllı telefonları çok farklı bir boyutta geliştirebilmek adına yeni bir patent başvurusu yaptı. İlk yuvarlanabilir akıllı telefonun geliştirilebilmesini sağlayacak olan yeni patent, Samsung tarafından alındıktan sonra gündemde geniş bir yer buldu.

Yenilikleriyle dikkat çekiyor

Ekran teknolojilerinde yakaladığı başarı ile dünya genelinde pek çok farklı markanın önemli iş ortaklarından birisi olan Samsung, yeni patent başvurusu ile birlikte yeni ve farklı çalışmalar yapacağının işaretlerini verdi.

Samsung ve Apple gibi sektör devleri her ne kadar farklı çalışmalar için patent başvurusu yaparak patent almış olsa da özellikle her bir patentin gerçeğe dönüşmediği de ihmal edilmemeli. Buna karşın yuvarlak ekranlı, yuvarlanabilir bir tasarıma sahip akıllı telefon fikri sektörde dikkat çekmeyi başardı. Samsung, son olarak piyasaya sunduğu Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Flip 3 modelleri ile akıllı telefonlara farklı bir yorum getirerek katlanır bir telefon deneyimi sunmaya başlamıştı. 

Patentte Yuvarlanabilir ekrana sahip telefon böyle görüntülendi

Patent başvurusu ve alınan patent ile birlikte yuvarlanabilir ekrana sahip telefonun nasıl görülebileceğine daha ilk izlenimler de görüldü. Patentteki tasarım şöyle; 

Samsung

Yeni tasarım, katlanabilir modeller için daha iyi bir deneyim ve daha büyük bir ekranın kullanılmasına imkan tanıyabilir. Patentte yer alan detaylara göre bir ucundan çekilerek uzatıldığında geniş bir ekrana ulaşacak kullanıcılar, ekran boyutunu yüzde 50’ye kadar artırabilecek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir