Yeni rapor, Samsung’un teslimatlarını keskin bir şekilde azalttığına işaret ediyor. Bu malzemeler arasında temel elektronik bileşenleri ve bileşenleri bulunuyor.

Samsung 4 model için güncelleme desteğini sonlandırdı

Kötüleşen küresel ekonominin Samsung’un tedarikçilerini etkilediği görülüyor. Nikkei Asia’nın yakın tarihli bir raporu, teknoloji devinin tedarikçi siparişlerini azalttığını veya yavaşlattığını söylüyor. Rapora göre Samsung, çeşitli ürün gruplarının tedarikçilerine, parça ve bitmiş ürün stoklarını kontrol ederken belirli bileşenler ve parçalar için birkaç hafta boyunca sipariş tutacağını bildirdi.

Rapora göre Samsung, diğer tedarikçilere “yükselen hisse senetlerine ve küresel enflasyon korkularına karşı hareket ettiği” için parça siparişlerini azaltacağını da söyledi. Bu, Güney Koreli iş gazetesi Maeil Business News’de yer alan ve Samsung’un 2022 için akıllı telefon üretim hedefini azalttığını iddia eden daha önceki bir raporla uyumlu.

Samsung sipariş ve teslimat hacmini yarıya indiriyor

Teknoloji devi, tedarikçilerine 2022 yılına kadar sipariş ve teslimat sayısını yarıya indireceğini bildirmişti. Nikkei, Samsung’un TV’ler, ev aletleri ve akıllı telefonlar için bileşen siparişlerini azalttığını duyurdu. Raporda, bu arada gecikmelerin işlemciler, elektronikler ve nihai ürün paketleri arasındaki bileşenleri etkileyeceği belirtildi. Bu, gelecekte daha da az yeni Samsung ürünü göreceğimizin bir işareti olabilir. Bir tedarikçi, Samsung’un Temmuz ayı için planlanan teslimatlarını da %50 oranında azaltacaktır.

Samsung’un son hamlesi, küresel enflasyon yükselmeye devam ederken telefon üreticilerinin artan endişelerini ele alıyor. Xiaomi, Vivo ve Oppo’da COVID-19 vakaları yeniden ortaya çıktıkça, Avrupa pazarından ve karantina nedeniyle Çin’in çeşitli bölgelerinden gelen talebin azalması nedeniyle siparişlerini en az %20 oranında azalttı.

Bildiğiniz gibi pandemiden beri teknoloji dünyasında çip tedarik sorunu yaşanıyor. Bunun üzerine kötüleşen ekonomi de Samsung’u önlem almaya itmişe benziyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir