Galaxy S9 serisi güncellemesini desteklemeyi bırakan Samsung, Galaxy S10 5G, M01, A41 ve A51 5G ile ilgili önemli kararlar aldı.

Samsung uygun fiyatlı katlanabilir ekranlı bir model üzerinde çalışıyor

Akıllı telefon endüstrisi sürekli dolaşımda. Her gün yeni bir modelin satıldığı bir pazarda eski telefonlar için yolun sonu hala görünür durumda. Son olarak Samsung, güncellemeyle ilgili dört modele kötü haber verdi.

Dört Samsung modeli için güncelleme desteği sonlandı

Samsung artık eski modelleri için farklı bir güncelleme politikası uyguluyor. Şirket, öncelikli olarak her ay yayınladığı güvenlik güncellemelerini belirli bir süre sonra üç aya veya hemen altı aya çıkarmaktadır. Bir sonraki adım, telefonların güncelleme desteğini kalıcı olarak kaldırmaktır.

Samsung’un aylık güvenlik güncellemelerine veda eden modeller Galaxy S10 5G, M01, A41 ve A51 5G oldu. Bundan sonra Galaxy S10 5G her üç ayda bir onarım almaya devam edecek ve kalan cihazlar altı ayda bir güncelleme almaya devam edecek.

Galaxy S9 serisi ise Nisan ayında üç ayda bir aldığı güvenlik güncellemelerine de veda etmişti. Cihaz için artık yeni güncelleme yayımlanacak. Aynı zamanda S10, S10+ ve S10e modelleri için güvenlik yamalarını üç ayda bir alacaklar. S10 5G ve S10 Lite, modelleri ise diğer modellere göre daha geç piyasaya sürüldükleri için bu karardan etkilenmedi.

Galaxy S10 5G’ye katıldıktan sonra, S10 Lite için aylık güvenlik güncellemesi alan serideki tek model. Ancak bu modeller için de yolun sonunun yavaş yavaş yaklaşıldığı söylenebilir. Cihazlar, Galaxy S9 serisi ve daha eski modellerle aynı kaderi paylaşana kadar yazılımı bir süre daha desteklemeye devam edecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir