Ev yönetimini kolaylaştıran ve CES 2024’te tanıtılan Samsung’un 3D harita görünümü, artık global olarak SmartThings kullanıcılarının hizmetinde.

Samsung Electronics, akıllı ev deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyan yeni bir özelliğini geçtiğimiz dönemlerde tanıtmıştı. CES 2024’te tanıtımı yapılan ve büyük dikkat çeken 3D harita görünümü özelliğinin bu kadar kısa sürede kullanıcılara sunulması beklenmiyordu. Ancak yapılan yeni basın duyurusu ile 3D harita görünümü tüm kullanıcılara sunulmaya başlandı. Yeni özellikler sayesinde ev aletlerinin ve TV’lerin kontrolünü kolaylaştıracak Samsung, kullanıcıların evlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine imkan sağlayacak.

Samsung, SmartThings ve 3D Harita Görünümüyle Yeni Deneyim Sunuyor
Samsung, SmartThings ve 3D Harita Görünümüyle Yeni Deneyim Sunuyor

3D Harita Görünümü Neler Sunuyor?

3D harita görünümü, cihazlar aracılığı ile yapılan taramalar sonrasında planlarını sanal görüntülere dönüştürüyor. Kullanıcıların cihazlarını net bir şekilde görmelerini ve evlerini bir bakışta yönetmelerini sağlayan özellik, Samsung’un özel teknoloji ve sensörleriyle destekleniyor.  LiDAR sensörler ve Uzamsal Yapay Zeka aracılığıyla evleri hassas bir şekilde ölçüp haritalıyor ve böylece kullanıcıların evlerinin şeklini ve mekansal koşullarını 3D haritalarda daha kolay anlamalarına yardımcı oluyor.

Başlangıçta Kore ve ABD’de kullanıma sunulan 3D harita görünümü, şimdi SmartThings erişimi olan tüm ülkelerde mevcut. SmartThings aracılığı ile kullanılabilecek özellik, evlerden ofislere kadar akıllı ev cihazlarının kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilecek. Yeni özellik, akıllı evlerdeki tüm cihazların tek noktadan, 3D harita sistemiyle desteklenmesini sağlayacak.

Samsung Electronics Cihaz Platformu Merkezi Başkanı Seungbeom Choi, müşterilerin ev cihazlarını herhangi bir zamanda ve yerde rahatsızlık duymadan kontrol etmelerini sağlamak için sürekli çalıştıklarını belirtti. Choi, “Müşterilerimizin daha iyi bir yaşamla en uygun akıllı ev deneyimlerinin keyfini çıkarabilmeleri için çeşitli ilgili hizmetler ve özellikler sunmaya devam edeceğiz,” diyerek yeniliklerin devam edeceğini de vurguladı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir