Samsung Electronics Cumartesi günü Rusya’ya yapılan sevkiyatların “mevcut jeopolitik gelişmeler nedeniyle” askıya alındığını söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada, “Bir sonraki adımlarımızı belirlemek için bu karmaşık durumu aktif olarak izlemeye devam ediyoruz.” Dedi. Veri sağlayıcı Counterpoint’e göre Samsung Electronics, 2021’in dördüncü çeyreği itibarıyla %30’luk pazar payıyla Rusya’da telefonlarda 1 numara, Xiaomi’nin %23’ü ve Apple’ın %13’ünün önünde.

Samsung Rusya’ya sevkiyatlarını durdurma kararı aldı

Akıllı telefon rakibi Apple, Nike ve IKEA gibi markalar, Ukrayna’nın işgali nedeniyle yaptırımlar ve uluslararası eleştirilere maruz kalan Rusya’da satışları durdurdu, aralarına mesafe koydu veya işlerini durdurdu. Bazı kaynaklara göre şirketlerin ürün sevkiyatlarını durdurmasının altında yatan nedenlerden biri de savaş nedeniyle nakliye rotalarındaki değişiklikler. Tabi bunu ancak mevcut durumda ek bir faktör olarak değerlendirmek doğru olur.

Google ve Meta yerel ofisleri açmadığı için Rusya’da cezayla karşı karşıya

Counterpoint’e göre 2021’de Rusya cep telefonu pazarının %44’üne katkıda bulunan Çinli firmalar, Pekin Moskova’yı Ukrayna’nın işgali için eleştirmekten kaçındığı için şimdiye kadar Rusya’daki operasyonları hakkında büyük ölçüde sessiz kaldı. daha fazla okuSamsung ayrıca, mültecilere yardım da dahil olmak üzere “bölgedeki” insani yardım çabalarını aktif olarak desteklemek için çalışanlardan gelen gönüllü bağışların yanı sıra 1 milyonu tüketici elektroniği de dahil olmak üzere 6 milyon dolar bağışlıyor.

Teknoloji şirketlerinin bu hamleleri şirketin bu seneki çeyrek raporlarını etkileyecek olsa da dünyanın bir krizle mücadele verdiği günlerde tepkiyi göstermek için gerekli olduğu düşünülüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir