Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, 2022 yılının ikinci çeyreğine yönelik bazı mali verilerini yayınladı. Samsung rekor kırarak tam 59.4 milyar dolarlık konsolide gelir elde etmeyi başardı.

Samsung teknoloji pazarının her alanında yer almaya devam ederken, akıllı telefon pazarı en öncü olduğu alanlardan birisi olarak karşımıza geliyor. Akıllı telefon pazarında sadece amiral gemisi modelleri ile değil orta segment modelleri ile de dikkat çeken marka, karlılık noktasında ise Apple’ın hemen arkasında yer alıyor. Şirketin 2022 yılı ikinci çeyrek sonuçları da şirketin rekor seviyede bir başarı elde ettiğini gösteriyor.

Samsung rekorlarına yeni çeyrekte de devam ediyor

9

2022 yılının ikinci çeyreği için Samsung’un açıkladığı rakamlara göre 59.4 milyar dolarlık konsolide gelir elde edildi. Samsung’un işletme karı ise 10.8 milyar dolara gelirken, bir önceki yılın aynı zaman dilimlerinde yüzde 12 daha fazla olan bu rakamların 2018’den beri ulaşılmış en yüksek seviye olduğu da dikkat çekti. Samsung sadece akıllı telefon değil yarı iletken pazarı da bu rakamlara büyük etkisi olduğu ifade ediliyor. Marka pazardaki başarılı rakamları ile üst üste ikinci çeyrekte tarihi seviyelerini aşmış oldu.

Bu alanda daha çok sunucu çipi talebi ile ikinci çeyrekte 21.9 milyar dolarlık bir gelir elde ediliyor. Ayrıca 7.7 milyar dolar işletme karıda olduğu belirtiliyor. Pazarda yaşanan çip talep problemlerinden ötürü akıllı telefon ve bilgisayarlar gibi tüketici ürünleri noktasında sıkıntılar ile rakamlar az seviyede ilerlediği gözüküyor. Marka mobil taraftaki gelirlerin düşmesi olarak mevsimlere etki olan jeopolitik problemler ile enflasyon durumları örnek gösteriliyor. Bu kapsamda marka akıllı telefon satışlarının önümüzdeki çeyreklerde artmasını beklemezken, yeni telefonlara olan taleplerin ise benzer seviyelerde seyretmesi düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir