Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 , özellikleriyle göz kamaştırsa da ülkemizdeki fiyatıyla ne yazık ki cep yakmaya devam ediyor.

Konsol, yüksek performanslı olmasına rağmen depolama konusunda büyük problemler yaşamıyor. Ne yazık ki PlayStation 5, ilk çıkışında harici SSD’leri desteklemiyordu. Sonraki yapımlarda kullanıcıların eleştirileri üzerine bu sorun çözüldü ancak Sony, PS5’lere kurulacak SSD’lerin dahili soğutucu olması gerektiğini açıklayarak kullanıcıları zor durumda bıraktı.

Dahili soğutmalı özel SSD’ler

Samsung nihayet PS5 kullanıcılarını memnun edecek özel SSD’lerini tanıttı. Samsung tarafından tanıtılan ve PS5 için özel olarak geliştirilen bu M.2 SSD’ler, dahili soğutucuları sayesinde düşük sıcaklıklarda maksimum yazma hızında çalışabiliyor

Sony yeni bir PS5 üzerinde çalışıyor olabilir

. Sony ayrıca PS5’lere kurulacak SSD’lerin saniyede 5.500 MB yazma hızına sahip olması gerektiğini duyurdu. Samsung’un ürettiği SSD modelleri saniyede 7.000 MB yazma hızıyla önerilen hızın çok üzerinde performans sunabiliyor. Bu SSD’ler PS5 modelleri için özel olarak üretildi ancak ilerleyen zamanlarda şirket bu donanımları elbette başka yerlerde de kullanılabilir. Standart M.2 SSD’lerle neredeyse aynı boyutta olan bu SSD’ler, bilgisayarlardaki diğer depolama birimleriyle sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir